Evo deset bikovskih kripto katalizatora za sljedeću godinu

Popularni kripto analitičar analizira koji bi potencijalni katalizatori rasta mogli 2023. iščupati kripto iz trenutačnog medvjeđeg tržišta.

Pseudonimni domaćin Coin Bureaua poznat kao Guy govori svojim 2,17 milijuna pretplatnika na YouTubeu da bi Fed mogao pauzirati svoja povećanja kamatnih stopa početkom 2023., što bi moglo ponuditi određeno olakšanje za kripto.

Još jedan potencijalni katalizator povezan s Fedom koji Guy spominje mogući je porast potražnje za stabilnim kovanicama ako nestašice energije ove zime nastave povećavati potražnju za američkim dolarom.

„Kada se zemlja susreće s energetskim problemima, mora tiskati više svojih valuta kako bi kupila američke dolare za kupnju skuplje energije. Kako se približava zima, potražnja za dolarima iz takvih zemalja vjerojatno će rasti. Kontinuirano povećanje stopa Feda također će povećati potražnju za američkim dolarom. Građani stranih zemalja mogli bi početi ulagati u stabilne kovanice kako bi sačuvali svoju kupovnu moć. To bi koristilo kriptovalutama s pametnim ugovorima.“

Guy također kaže da bi uvođenje digitalnih valuta središnjih banaka (CBDC-a) moglo neizravno koristiti kripto valutama. Propisi o CBDC-ima mogli bi uplašiti bogate pojedince i institucije i natjerati ih da preusmjere dio svoje imovine u kripto, prema ovom analitičaru.

Guy tvrdi da su četvrti potencijalni katalizator dodatne zemlje koje bi mogle usvojiti Bitcoin (BTC) kao zakonsko sredstvo plaćanja. Analitičar napominje da Tonga planira usvojiti BTC u prvoj polovici 2023., što bi moglo potaknuti druge male zemlje da krenu njihovim stopama.

Analitičar kaže da je još jedan potencijalni uzlazni katalizator prihvaćanje kripta među velikim tehnološkim kompanijama, spominjući Metinu nadolazeću integraciju nezamjenjivih tokena (NFT-a), za koju kaže da će biti iznimno bikovska za platforme pametnih ugovora.

Šesti potencijalni uzlazni katalizator nadolazeće su europske kripto regulative, kao i kripto regulative koje će se dogoditi kao odgovor na imploziju FTX-a. Guy kaže da će propisi pretvoriti institucije u ugodnije okruženje za ulaganje u kripto.

Sljedeći mogući katalizator jest ako Ripple dobije pravnu bitku protiv američke Komisije za vrijednosnice i burzu (SEC-a). Ako SEC pobijedi, to bi moglo postaviti problematičan pravni presedan, dopuštajući regulatoru da se obračuna s altcoinima svih vrsta, prema Guyu. „Rippleova pobjeda protiv SEC-a najbolja je zaštita od ovakvog ishoda, u dobru i u zlu.“

Drugi potencijalni uzlazni katalizatori za sljedeću godinu uključuju izglede da Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavi službeni kraj pandemije, mogućnost završetka ruskog rata protiv Ukrajine i vjerojatnost legalizacije kriptovaluta u Hong Kongu i Saudijskoj Arabiji.

Musk radi na Twitterovom kripto tokenu?

Neobične investicije Alamede i SBF-a