Jesu li altcoini dotakli dno? Cijena bitcoina oporavila se za 5 %, s najniže razine od 59,7 tisuća dolara!

Bitcoin pokušava vratiti podršku nakon pada ispod 60.000 dolara, dok trgovci počinju sanjati o povratku altcoina.

Niske cijene BTC-a mogu zavarati ulagače

Bitcoin je dosegao 63.000 dolara prije otvaranja Wall Streeta 18. travnja jer je skromna cijena BTC-a potaknula raspoloženje trgovaca.

Podaci Cointelegraph Markets Proa i TradingViewa pokazuju da je BTC/USD dosegao 63.095 USD-a na Bitstampu, što je rast od 5,5 % u odnosu na najniže vrijednosti od prethodnog dana. S 59.700 USD-a, najniže razine bitcoina od početka ožujka.

Dok se zbog raznih prognoza vidjela potreba za čišćenjem likvidnosti od 57.000 USD-a, pa čak i daleko niže u budućnosti, neki su vidjeli razloge za blagi optimizam.

Među njima je bio popularni trgovac i analitičar Rekt Capital, koji je ponovio da je BTC/USD u rasponu ponovne akumulacije, s odgovarajućom reakcijom cijene.

„Jedna od ključnih stvari koje treba imati na umu u vezi raspona ponovne akumulacije bitcoina tijekom ovog ciklusa jest sljedeća: padajući fitilji ispod najnižih vrijednosti raspona imaju tendenciju da se dogode kako bi prevarili ulagače o lažnom slomu (crni krugovi) prije nego što se nastavi uzlazni trend“, napisao je uz grafikon na X-u.

Sam grafikon pokazao je slično kretanje cijene BTC-a u nekoliko točaka, počevši od dna medvjeđeg tržišta 2022. Svaki bi put cijena proizvela lokalni minimum prije ostvarivanja znatnih trajnih dobitaka.

Promatrajući signale u lancu, kolega trgovac, Jelle, izvukao je slične zaključke o onome što je pred nama.

„Bitcoin je upravo testirao trodnevnu razinu RSI 50 i 3d 33EMA, u isto vrijeme“, rekao je pratiteljima na X-u, misleći na indeks relativne snage (RSI) i 33-periodni eksponencijalni pomični prosjek (EMA) za vremenske okvire od tri dana. „Posljednji se put to dogodilo na 38.000 dolara, ranije ove godine. Prilično sam siguran da će rezultat biti sličan – više cijene.”

Altcoini u borbi protiv brutalnog silaznog trenda

Nadalje, Michaël van de Poppe, osnivač i izvršni direktor trgovačke tvrtke MNTrading, predvidio je da će se bočna kretanja cijena BTC-a nastaviti čak i nakon nadolazećeg prepolovljavanja blok subvencija.

Altcoini su podnijeli najveći teret najnovije korekcije kripto tržišta i sada su možda bili najgore uzdrmani.

„Razdoblje dosade za bitcoin, koji je željan konsolidacije ovdje je”, objasnio je. „Općenito, očekujem da se to neće promijeniti sljedećih mjeseci, ali mislim da smo na dnu altcoina.”

Van de Poppe je dao razine oko 52.000 i 45.000 dolara kao potencijalne mete u slučaju dublje korekcije.

Ukupna tržišna kapitalizacija altcoina iznosila je 256,7 milijardi dolara u vrijeme pisanja, što je skoro 17 % više od dvomjesečnih najnižih vrijednosti zabilježenih 13. travnja, ali se i dalje bore da prekinu snažan silazni trend.

When in doubt, zoom out!

Bitcoin iznad 64K