„Korekcije cijene bitcoina vrlo česte ako razine od 56 tisuća dolara izdrže“

Bitcoin bikovi vide znakove da je najgore prošlo, dok cijena BTC-a ubrzava prema 60.000 dolara.

Cijena BTC-a ide prema 60.000 dolara

Podaci Cointelegraph Markets Proa i TradingViewa pokazali su da se BTC primiče ključnoj zoni od 60.000 USD-a.

Nakon što je 1. svibnja pao na 56.500 dolara, bitcoin je dobio poticaj zbog blagih ekonomskih smjernica Federalnih rezervi Sjedinjenih Država.

Budući da je kamatne stope ostavio predvidljivo nepromijenjenima, predsjednik FED-a, Jerome Powell, intenzivirao je planove za njihovim smanjenjem u nekom trenutku prije kraja godine.

„Znamo da bi prerano ili preveliko smanjenje ograničenja moglo rezultirati poništavanjem napretka koji smo vidjeli u pogledu inflacije“, rekao je na tiskovnoj konferenciji koja je uslijedila.

„U isto vrijeme, prekasno ili premalo smanjenje ograničenja moglo bi neopravdano oslabiti gospodarsku aktivnost i zapošljavanje.“

Rizična imovina dobro je reagirala na ovaj događaj, a BTC je nastavio osjećati ​​olakšanje nakon strmoglavog pritiska na strani prodaje s početka tjedna.

„Ako bitcoin uspije zadržati ove niske razine i pomaknuti se prema gore, grafikon će predstavljati vrlo uobičajenu konstrukciju grafikona nastavka tržišta“, iskusni trgovac Peter Brandt rekao je pratiteljima na X-u.

Ranije su stizala izvješća da je trenutačno povlačenje cijene BTC-a s novih najviših vrijednosti ikad i dalje blago u usporedbi s povijesnim tržištima bikova.

„Dobro došli u središnju korekciju bikovskog tržišta bitcoina. Usput, bilo je puno gore doslovno u svakom drugom ciklusu bikova“, potvrdio je Checkmate, vodeći analitičar u podatkovnoj tvrtki za blockchain, Glassnodeu, uz grafikon s objašnjenjima.

Bitcoin RSI dostiže ključnu razinu kupnje

Drugi su u međuvremenu gledali unaprijed, iščekujući nastavak skoka cijene BTC-a.

Od posebnog interesa 2. svibnja bili su podaci Indeksa relativne snage (RSI), koji su u dnevnim vremenskim okvirima nastojali poduprijeti novonastali bikovski narativ.

Dnevni RSI bio je na najnižoj razini od kolovoza 2023., kada je BTC također kršio ključne linije trendova podrške prije nego što ih je vratio i krenuo prema novim najvišim razinama.

„Kupnja bitcoina kada je dnevni RSI dosegnuo ~30 bila je prilično solidna strategija dosad u ovom ciklusu“, napisao je popularni trgovac Daan Crypto Trades u dijelu X posta na tu temu.

Oprez na tržištu prije prvomajskog govora Jeromea Powella

Tjedni pregled feat. Nikola Škorić, Electrocoin