Bloombergov analitičar kaže da je kripto u završnoj fazi medvjeđeg tržišta

Bloombergov strateg za robu, Mike McGlone, kaže da će Ethereum (ETH) prednjačiti u tome, zahvaljujući solidnim osnovama platforme pametnih ugovora.

U novom intervjuu za Stansberry Research, analitičar kaže da će možda trebati vremena za preokret, ali da je najgori dio kripto zime vjerojatno iza nas.

„Kripto je već pao 80 %, a jednostavno ne želite previše medvjeđeg okruženja kada nešto padne 80 %. Mislim da smo u završnoj fazi ovog medvjeđeg tržišta za kriptovalute, ali neće biti lako.

Tržišta obično ne postižu samo V dno. Moraju to otežavati što je više moguće, a ključna stvar koju sam naučio trgujući na tržištima, posebno na medvjeđim tržištima, jest da ćete od njih oćelaviti, da će svima uzeti novac i da moraju biti promjenjiva i teška. To je ključno.

Zapamtite, ovo nije kripto zima. Ovo je sve zimsko, osim jedne vrste imovine. To je roba. Roba mora pasti. Ako ne bude tako, Fed će nastaviti pooštravati uvjete sve dok toga ne bude. Tako ja na to gledam.“

McGlone ističe da je ETH i dalje porastao 12 puta u odnosu na razinu od prije samo tri godine, nadmašujući većinu vrsta imovine, sa snažnom potporom prilično blizu ispod svoje trenutačne razine cijena. Kaže da u potpunosti očekuje da će ETH isplivati na čelo na temelju usvajanja, potražnje i sve manje ponude.

„U jednom ćemo trenutku izaći iz ovoga, ali upravo sada, dok se približavamo kraju ove godine i vidimo kako predsjednik Feda, Powell, još udara, vidimo Fedova očekivanja stope fonda za sljedeću godinu s još više stezanja za jednu godinu. To je loše za svu rizičnu imovinu, ali gledajmo naprijed.

Upravo sada, pogledajmo samo cijenu Ethera. To je 1.200 dolara. Krajem 2019., prije nego što je krenula cijela stvar s Covidom, iznosio je 100 dolara. Dakle, i dalje je porastao 12 puta. Ima dobru podršku oko 1.000 dolara. Mogao bi pasti malo ispod toga, ali u potpunosti očekujem da će krenuti naprijed i da će nastaviti tom uzlaznom putanjom tijekom vremena.

Ključna stvar koju treba zapamtiti jest da Bitcoin i Ethereum, dva velikana u kripto svemiru, imaju opadajuću i odredivu sve manju ponudu, a sve veću prihvaćenost i potražnju. Sa stajališta robe, nešto se mora promijeniti u toj putanji. U potpunosti očekujem da će se točka usvajanja povećati nakon manjih zapreka na putu, a cijene će s vremenom morati rasti.“

SBF nije siguran hoće li doći na saslušanje u SAD

Dug Genesis Globala porastao na 1,8 milijardi dolara, a mogao bi i više