Analitičari predviđaju veliki uzlazni trend za Solanu do ožujka

Tehnički pokazatelji sugeriraju potencijalni rast Solane do ožujka. Solanina cijena testirala je formaciju bikovske zastave 18. siječnja. Odobrenje Bitcoin ETF-a budi nadu za budući Solanin ETF.

Tehnički i fundamentalni pokazatelji za Solanu, jedan od najpopularnijih projekata kriptovaluta u posljednje vrijeme, uspjeli su privući pozornost analitičara. Prema podacima i tehničkim pokazateljima, čini se da je ovaj popularni altcoin projekt spreman za znatno uzlazno kretanje do ožujka. Dakle, što se očekuje za Solanu, kojom se u vrijeme pisanja članka trgovalo po 98,29 dolara?

Znatna formacija u Solaninom grafikonu

Danas je cijena Solane testirala gornju liniju trenda formacije, koja se čini kao bikovska zastava. Formiranje bikovske zastave poznato je kao obrazac nastavka koji se javlja nakon snažnog kretanja prema gore, gdje se cijena kreće unutar kanala koji se spušta prema dolje. Obično, nakon što se cijena probije iznad gornje linije trenda kanala i podigne visinu jarbola, takve strukture rezultiraju uspjehom. Stoga bi se Solana do ožujka mogla probiti prema razini od 194 dolara, što je približno 80 % više od trenutačnih razina cijena.

Međutim, povlačenje s gornje linije trenda moglo bi dovesti do pada cijene Solane prema donjoj liniji trenda, oko razine od 80 USD. Štoviše, Solana bi mogla svjedočiti horizontalnom kretanju cijene blizu 50-dnevne EMA razine (crvena linija) na oko 87 USD, to jest dugoročne zone podrške. Ostanak unutar raspona zastave zadržat će vjerojatnost proboja na čelu.

ETF spekulacije i Solana

Odobrenje Spot Bitcoin ETF proizvoda 11. siječnja povećalo je nade industrije da bi i druga kripto imovina, uključujući Solanu, mogla dobiti Spot ETF-ove u budućnosti. Tvrtka za upravljanje imovinom Franklin Templeton dodatno je potaknula spekulacije Solana ETF-a nakon što je pohvalila tu blockchain mrežu nakon pompe o DeFi-u, infrastrukturi, NFT tržištu i projektima povezanih memecoina. Očekivanja Spot Solana ETF-a mogla bi dovesti do povećanja cijene SOL-a, slično rastu koji je bitcoin doživio prije odobrenja ETF-a.

CME-ova predviđanja Fed-a predviđaju smanjenje stope za 25 baznih bodova u SAD-u do ožujka 2024. s vjerojatnošću od 59,5 %. Niže kamatne stope mogu dovesti do slabljenja američkog dolara jer se prinosi na imovinu denominiranu u dolarima smanjuju. Kriptovalute poput Solane, čija je cijena obično u odnosu na dolar, mogle bi dobiti na vrijednosti kako dolar slabi.

Tehnička struktura indeksa američkog dolara (DXY) ukazuje na mogući scenarij prodaje u narednim danima. Konkretno, formiranje uzlaznog klina od prosinca 2023. i silazni cilj ovisno o točki proboja, za koju se očekuje da će biti između 101,50 i 102,25, pojačavaju takvu mogućnost. Stoga nastavak Solanine inverzne korelacije s američkim dolarom povećava vjerojatnost znatnog rasta cijene SOL-a do ožujka.

Robinhood preko noći dodao 202 milijarde SHIB-a

Analitičari JPMorgana o Grayscale ETF-u