Tvrtka za analitiku Glassnode izdaje upozorenje za bitcoin

Tvrtka tvrdi da bi se BTC mogao suočiti s pritiskom prodaje velikih skupina ulagača.

Tvrtka za tržišno obavještavanje Glassnode tvrdi da bi se bitcoin (BTC) uskoro mogao suočiti s pritiskom prodajne strane kratkoročnih vlasnika (STH-a) koji žele zaraditi na najnovijem rastu cijene kraljevske kriptovalute.

U novom analitičkom izvješću Glassnode otkriva da je nedavni rast bitcoina na 23.000 dolara u jednom trenutku tijekom tjedna pogurnuo 97,5 % njegovih kratkoročnih vlasnika u zeleno, nešto što se nije dogodilo otkad je najveća kripto imovina prema tržišnoj kapitalizaciji dostigla svoju najvišu vrijednost ikad u studenom 2021.

Platforma za kripto analitiku definira kratkoročne posjednike (STH-e) kao one koji drže BTC manje od 155 dana.

Prema Glassnodeu, 97,5 % STH-a koji imaju nerealizirane dobitke povijesno označava da je prodajni pritisak na vidiku.

„Zanimljivo je da tijekom medvjeđih tržišta, kada je više od 97,5 % stečene ponude novih ulagača u gubitku, mogućnost iscrpljenosti prodavača eksponencijalno raste. Nasuprot tomu, kada je više od 97,5 % kratkoročne ponude vlasnika u dobiti, takvi igrači imaju tendenciju da zgrabe priliku i izađu na pragu rentabilnosti ili dobiti. S obzirom na ovaj značajan porast profitabilnosti, vjerojatnost pritiska na prodaju koji potječe od STH-a vjerojatno će rasti u skladu s tim.“

Rudari također prodaju bitcoine zbog nedavnog rasta cijena, prema Glassnodeu.

„Uz primjetan oporavak prihoda rudara denominiranih u američkim dolarima, rezultirajuća promjena u ponašanju prešla je s akumulacije od +8500 BTC-a mjesečno na distribuciju od -1600 BTC-a mjesečno. Rudari su potrošili otprilike -5600 BTC-a od 8. siječnja i doživjeli pad neto bilance od godine unatrag do danas.“

Međutim, druge metrike daju drukčiju sliku. Ova tvrtka za obavještavanje primjećuje da je količina bitcoina koji se nije pomaknuo više od šest mjeseci porasla za više od 301.000 od početka prosinca, što naglašava čvrstu vjeru vlasnika.

„Ovo odstupanje naglašava snagu uvjerenja HODL-era nedavnim rastom tržišta.“

BTC-om se trguje po 22.678 dolara u trenutku pisanja, što je pad od 1,16 % u posljednja 24 sata, ali rast od 38 % u odnosu na najnižu razinu u 30 dana, 16.464 dolara.

„Bitcoin Jesus“ kaže da ne mora platiti 21 milijun dolara koliko duguje Genesisu

Američki političari guraju kripto