Tri perspektivna projekta na Cardanu

Iako s obzirom na oštru kripto zimu Cardano (ADA) bilježi loše rezultate u odnosu na svoju cijenu u 2022., razvoj na blockchainu ne staje, pogotovo nakon Vasil hard forka.

Vasil hard fork lansiran je na Cardanu u rujnu kako bi blockchainu donio veću skalabilnost. To je bilo potrebno jer su prethodne nadogradnje donijele pametne ugovore, decentralizirane aplikacije i razne projekte nezamjenjivih tokena (NFT).

Stoga, da bi se projekti mogli istaknuti, rasti i napredovati i da bi Cardanov altcoin ADA bio snažan konkurent ETH-u, bila je neophodna skalabilnost kako Cardano ne bi upao u iste pogreške kao blockchainovi prethodnih generacija.

I dok je Cardano jedan od blockchainova s najviše razvojne aktivnosti, izdvojili smo neke projekte koji bi u bližoj budućnosti mogli izazvati velik interes kripto zajednice.

Minswap

Minswap je trenutačno Cardanov vrhunac u decentraliziranim financijama (DeFi-u). Riječ je o decentraliziranoj razmjeni (DEX-u) s višemodelnim skupom likvidnosti na ADA blockchainu. DEX ima kombinaciju stabilnih i višeimovinskih fondova skupova likvidnosti.

Minswap je uspio postati Cardanov projekt s najvećom zaključanom vrijednosti (TVL), s obzirom na pametan početak. Na primjer, DEX tim odlučio je izvršiti pravedniju početnu distribuciju tokena od svog prethodnika SundaeSwapa.

Bitno je napomenuti da je Minswap vrlo transparentan, da je otvorenog koda, da ima niske transakcijske naknade, da nudi više značajki od SundaeSwapa i daje veće prinose i Launch Bowl (IDO platforma).

JPG Store

Ako se promatra svijet nezamjenjivih tokena (NFT-a), JPG Store Cardanov je vrhunac. Projekt nije samo najbolji NFT na blockchainu nego i dApp konkurent Ethereum aplikacijama s najvećom kapitalizacijom u vrijeme pisanja.

Na ovom NFT tržištu moguće je kupovati, prodavati i stvarati kolekcionarska sredstva, kao i ostati u kontaktu s jednom od najjačih zajednica na kripto tržištu. JPG Store ima kvalitetnu a jednostavnu platformu za trgovanje koja olakšava kupnju pametnim ugovorima otvorenog koda.

Baš kao što se Cardano želi istaknuti na mjestima koja nemaju pristup tradicionalnom financijskom sustavu, poput afričkog kontinenta, JPG Store se fokusira na pomoć Zemlji. Kao takav, doprinosi s 1 % ukupnog prihoda potpori projektima vezanim uz okoliš.

Indigo Protocol

Indigo Protocol Cardanova je platforma za sintetičku imovinu. Projekt uspijeva ponuditi cjenovnu izloženost on-chain imovini iz stvarnog svijeta izgrađenoj na Cardanovom blockchainu. Indigov je cilj omogućiti svakome da jednostavno stvori sintetičku imovinu koristeći stablecoin ili ADA token.

Ukratko, takva imovina ima istu cijenu kao replicirana imovina, što ulagačima daje brz pristup svijetu ulaganja, čak i ako pripadaju tradicionalnom tržištu. U tom smislu, protokol omogućava investitoru ostvarivanje dobiti čak i bez posjedovanja imovine, ako ta imovina ima kapitalizacijski dobitak.

Solana i dalje u slobodnom padu

Dionice Robinhooda koje svojataju BlockFi i FTX idu neutralnom brokeru