Kitovi naglo premjestili 655 milijuna dolara u bitcoinu usred velikog rasta tržišta

Prema vrhunskoj analitičkoj tvrtki, nedavna kolosalna kretanja kitova bitcoina (BTC) mogu biti dio razloga zbog kojih kralj kripto valuta trenutačno raste.

Jučer je Santiment opazio da se dogodilo 11 različitih prijenosa BTC-a ukupne vrijednosti preko 655 milijuna dolara, dok se bitcoin približavao 30.000 dolara.

„Danas su se na Bitcoinovoj mreži pojavili veliki pomaci jer je cijena sada na rubu prijelaza 30.000 dolara prvi put od lipnja. Ukupno 11 odvojenih 22.000 BTC-a (11 odvojenih transakcija 2.000 BTC-a u vrijednosti od 22.000 BTC), ukupno 655 milijuna dolara, premješteno je u dvije istovremene serije.“

Zagrebavši dublje u aktivnosti kitova u postu na blogu, Santiment navodi da su golema kretanja kitova možda bili katalizator eksplozivnog rasta bitcoina.

„Prvih 11 od njih bili su identične veličine od 2.000 BTC-a i svi su otišli na potpuno nove adrese.

Njih osam dogodilo se istovremeno u 17:28 UTC. Ostala tri dogodila su se istovremeno u 18:25. To svakako nije normalno ponašanje. I da pružimo perspektivu koliko su ti potezi veliki, ukupno 22.000 BTC-a iznosilo je 655 milijuna dolara u vrijeme pisanja teksta.

Iako ne možemo sa sigurnošću reći jesu li se te transakcije podudarale, možemo vidjeti da je došlo do velikih skokova odljeva u vrijeme kada su se dogodile obje skupine transakcija, što implicira da su se te adrese preselile s postojećih adresa na razmjeni na nove adrese izvan razmjene.“

Santiment također sugerira da je gomila sposobna nastaviti rast koji su potaknuli kitovi.

„Što se tiče toga može li gomila održati ovaj rast, sada se tako čini na temelju obujma trgovanja. Međutim, vidimo da je aktivnost adresa cijeli ponedjeljak bila poprilično skromna.

Dakle, to pridonosi teoriji da je ovih 11 masivnih transakcija bitcoina imalo velike veze s dosezanjem slavljeničke razine od 30.000 dolara.“

Santiment također opaža da bitcoin uživa veliki rastu spominjanja na društvenim mrežama, što pomaže u poticanju euforije publike jer BTC lebdi iznad 30.000 dolara prvi put od lipnja prošle godine.

„Bitcoin je među četiri najpopularnije riječi u kripto svijetu nakon skoka iznad 30.000 dolara prvi put u deset mjeseci. Uspoređujući hype oko ovog proboja otpora u usporedbi s granicom od 25.000 dolara prije četiri tjedna, vidimo 82 % više spominjanja ove dugo zadržavane prekretnice.“

BTC je vrijedio 30.203 dolara u vrijeme pisanja teksta, što je rast od 7,5 % u posljednjih sedam dana.

Dogecoin u padu nakon vraćanja ptice na Twitter

Velik tjedan za BTC