SushiSwap planira deseterostruki rast tržišnog udjela

SushiSwap je podijelio detaljan plan puta za ovu godinu u kojoj planira razvoj agregatora decentralizirane razmjene (DEX-a), decentraliziranog inkubatora i nekoliko novih još nepoznatih projekata.

Samo mjesec nakon što je SushiSwap upozorio na značajan manjak u svojoj riznici, taj protokol za decentralizirano financiranje (DeFi) iznio je svoje planove za 2023. u detaljnom planu puta koji je podijelio izvršni direktor Jared Grey.

Prema planu, uz razvijanje DEX agregatora, decentraliziranog inkubatora i nekoliko drugih projekata, primarni fokus bit će na korisničkom iskustvu i DEX proizvodima, u skladu s prethodnim planovima da se protokol učini održivim i profitabilnijim.

Gray je izjavio da protokol planira pokrenuti svoj decentralizirani agregator razmjene u prvom tromjesečju 2023. U postu na blogu, CEO SushiSwapa izjavio je: „U konačnici, osigurat ćemo veliku likvidnost, optimalne cijene, održivu tokenomiku i platformu jednostavnu za korištenje.“

Nadolazeći DEX agregator kreiran je prošle godine i dio je plana za poticanje skalabilnosti i održivosti poslovanja. Agregator će pomoći u povezivanju različitih decentraliziranih burzi i fondova likvidnosti, omogućavajući trgovcima pristup boljoj cijeni i većoj likvidnosti.

Popularni DEX agregatori na tržištu uključuju OpenOcean, ParaSwap i 1inch. Također je dodao da je u razvoju nekoliko proizvoda, što uključuje i dugo očekivanu NFT platformu Shoyu, koja bi također mogla biti lansirana tijekom prvog kvartala 2023. 

Izvršni direktor SushiSwapa podijelio je i svoju viziju za Sushi Studios, decentralizirani inkubator kojim će Sushi olakšati pokretanje samofinancirajućih projekata, pomažući u rastu ekosustava bez stvaranja tereta za DAO riznicu. 

Ove najave dolaze nakon prijedloga upravljanja koji je iznio Grey, a koji je otkrio da je riznici protokola preostalo sredstava za samo oko godinu i pol djelovanja. Potom je otkrio da je Sushi izgubio 30 milijuna dolara tijekom prošle godine na poticajima danima pružateljima likvidnosti.

Prema Greyu, krajnji je cilj plana postati vodeći DEX na tržištu, odnosno povećati tržišni udjel SushiSwapa deset puta u 2023. Trenutačno SushiSwap DEX ima oko 454 milijuna dolara ukupne zaključane vrijednosti (TVL), od čega je 326 milijuna imovine temeljene na Ethereumu.

Hodleri ponovno u plusu

Implementacija pametnih ugovora na Ethereumu rasla 300 posto