Tužba protiv Logana Paula zbog CryptoZoo-a

Ovaj online influencer suočava se s optužbama da je prikupljao sredstva ulagača za NFT igru ​​na temu životinja koja nikada nije ni postojala.

Najavljen u rujnu 2021., CryptoZoo je reklamiran kao igra temeljena na NFT-u i naplaćivan kao autonomni ekosustav koji bi virtualnim čuvarima Zooa omogućio kupnju, prodaju i razmjenu egzotičnih životinja na blockchainu.

U podnesku Okružnom sudu Zapadnog okruga Teksasa navodi se da su optuženici izvršili takozvano izvlačenje tepiha pod nogama (rug pull), promovirajući CryptoZoo i koristeći Paulov utjecaj nad potrošačima koji nisu upoznati s kriptom, što je dovelo do prijevare desetaka tisuća ljudi.

Rug pull je kolokvijalan način opisivanja slučajeva kada projekt prikupi sredstva za, na primjer, novi token ili NFT kolekciju, obećavajući određene pogodnosti potrošačima, ali zatim voditelji projekta ne isporuče obećane pogodnosti i zadrže sredstva kupaca.

Prema optužbama, optuženici su navodno plasirali CryptoZoo NFT-e kupcima, tvrdeći da će dobiti pogodnosti, nagrade i ekskluzivni pristup novim kripto proizvodima, kao i podršku online ekosustava za korištenje i plasiranje tih NFT-a.

U podnesku se tvrdi da CryptoZoo igra nije radila i da nije nikada ni postojala, a da su optuženici, ubrzo nakon završetka prodaje svih svojih NFT-a, prebacili novac u novčanike koje su kontrolirali.

Popis ostalih optuženika uključuje Paulovu pomoćnicu Danielle Strobel, Jeffreya Levina, njegovog menadžera Eduarda Ibaneza, vodećeg razvojnog programera CryptoZooa, Jakea Greenbauma, jednog od osnivača CryptoZooa, kao i Ophira Bentova i Bena Rotha.

Tužba dolazi u trenutku kada je Paul počeo preuzimati dio odgovornosti za nadoknadu gubitaka koje su napravili ulagači u CryptoZoo.

Ova online zvijezda prošlog je tjedna na Twitteru najavila nagradni program od 1,3 milijuna dolara za razočarane igrače, također se ispričavši poznatom kripto YouTuberu CoffeeZilli, koji je objavio brojne videozapise kritizirajući Paula zbog njegove upletenosti u situaciju s CryptoZoo-om.

Istražitelji ispituju ulogu banke Silvergate u kolapsu FTX-a

Sberbank planira DeFi platformu na Ethereumu