Bernstein o kripto adopciji i Binanceu

Prije previranja u 2022., tržište digitalne imovine svjedočilo je dvjema prethodnim kripto zimama, a povrati od kupnje u takvim razdobljima tržišnog stresa bili su spektakularni.

Prema istraživačkom izvješću globalnog diva za upravljanje imovinom, tvrtke Bernstein, unatoč padu bitcoina prošle godine, najveća kriptovaluta porasla je oko 60 puta u odnosu na najnižu vrijednost iz 2014. i otprilike pet puta u odnosu na dno iz 2018.

Druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, ether, porasla je 14 puta u odnosu na najniže vrijednosti iz 2018., unatoč padu od 68 % prošle godine.

S kriptom je u dodiru manje od 5 % ukupnih korisnika interneta, sa značajnim prostorom za usvajanje aplikacijama, smatraju iz Bernsteina.

Ulagači bi se trebali i dalje usredotočiti na dugoročno prihvaćanje kriptovaluta, koje će biti naslonjeno na rast interneta kako blockchain aplikacije postaju sve više popularne.

Bernstein očekuje da će se baza korisnika dugoročno povećati čak sto puta. Adopciju će predvoditi digitalna trgovina i robne marke temeljene na igrama, društvenim mrežama i nezamjenjivim tokenima (NFT-ima).

„Binance je stabilan“

Kriptoindustrija bi se, smatraju Bernsteinovi analitičari, trebala usredotočiti na ekspanziju prihvaćanjem nekoliko regulatornih kompromisa, koji bi potaknuli dotok više kapitala i ulazak kripta u mainstream.

Spomenimo kako se Bernstein dotaknuo i najveće svjetske kripto burze, koja je u posljednje vrijeme u fokusu investitora koji se pitaju je li ona sljedeća koja će potonuti. Međutim, Binance je prema analizi solventan, likvidan i stabilan.

To je, kažu iz Bernsteina, vidljivo u više od 55 milijardi dolara burze u provjerljivim hladnim novčanicima. Također, kripto burza može proći test povlačenja, kao što je to učinila kada je 13. prosinca povučeno oko šest milijardi dolara sredstava korisnika.

Inače, Binance sada čini oko 75 % globalnog tržišta kripto trgovanja. Dakle, riječ je praktički o monopolističkom položaju.

Iako Binance ne može učiniti mnogo u vezi sa svojim monopolističkim položajem, konkurencija bi sada mogla proizaći iz decentraliziranih burzi jer bi trgovci mogli diverzificirati svoje aktivnosti prema samostalnim i decentraliziranim platformama za trgovanje.

Protekla godina najgora ikada po prijevarama i hakiranjima

Zahuktava se spor Bahama i FTX-a