Revolut procjenjuje najbolji trenutak za lansiranje RevCoina

Digitalna banka Revolut u narednih će nekoliko mjeseci izaći sa svojim nativnim tokenom RevCoinom.

Revolut trenutačno procjenjuje najbolje vrijeme za lansiranje svoje izvorne kriptovalute ove godine. Konkretno, iz banke kažu da se ispituju tržišni uvjeti i procjenjuje najbolje vrijeme za pokretanje RevCoina u nadolazećim mjesecima.

Iako iz Revoluta još nisu dali više detalja o svojoj kriptovaluti, anonimni izvori upoznati s razvojem tvrde da kompanija radi na nečemu poput tokena za razmjenu, ali da to sigurno neće biti novi stablecoin.

Izvori su usporedili potencijalnu buduću Revolutovu ponudu s WXT tokenom izdavatelja kartica Wirexa, koji potrošačima omogućava povrat od 2 % na kupnju kreditnom karticom u obliku tvrtkine kriptovalute.

Revolut je svoju ponudu kriptovaluta osigurao još u prosincu 2017., dopuštajući korisnicima kupnju, prodaju i trgovanje u 25 najpopularnijih kriptovaluta, znatno prije drugih banaka okrenutih potrošačima. 

Kompanija je progresivno nastavila obogaćivati svoju kripto ponudu tijekom proteklih godina, dodavši 11 novih tokena u travnju 2021., uključujući Cardano i Filecoin, a zatim Dogecoin u lipnju 2021. Danas Revolut u ponudi ima stotinjak različitih kriptovaluta.

Čini se da tvrtka ne namjerava stati sa svojom pro-kripto strategijom. Tako je dobila dugoročno ovlaštenje za početak ponude reguliranih kripto usluga u Ujedinjenom Kraljevstvu u kolovozu 2022. od državnog tijela za financijsko ponašanje (FCA).

Ali s obzirom na nestabilno medvjeđe tržište u kripto prostoru, koje je počelo u lipnju 2022. tijekom početka kripto zime i pojačalo se tijekom kolapsa FTX-a u studenome, jasno je zašto Revolut procjenjuje opcije i čeka s lansiranjem RevCoina.

Revolut je jedna od najvrednijih europskih fintech tvrtki, koja ima više od 25 milijuna korisnika širom svijeta, a u posljednjem krugu financiranja u srpnju 2021. procijenjena je na 33 milijarde dolara.

Kripto burza OKX objavila dokaz „najčišćih rezervi“

Genesis u stečaju već ovog tjedna