Hakeri premještaju sredstva ukradena u napadu na Harmony

Sjevernokorejska hakerska skupina povezana s hakiranjem Harmony mosta vrijednim sto milijuna dolara premjestila je tijekom vikenda 41.000 ethera.

Pseudonimni istražitelj blockchaina, ZachXBT, rekao je da je dio sredstava vezan uz prošlogodišnji napad težak sto milijuna dolara na mrežu Harmony premješten tijekom vikenda.

„Sjevernokorejska Lazarus Group imala je vrlo naporan vikend, prebacivši 63,5 milijuna dolara (41.000 ETH-a) iz hakiranja Harmony mosta kroz Railgun prije konsolidacije sredstava i polaganja na tri različite burze“, upozorio je ZachXBT na Twitteru.

Railgun je alat sličan Tornado Cashu kojem je cilj zamesti tragove transakcija na blockchainu. Ali je ZachXBT ipak prikupio više od 350 adresa novčanika povezanih s napadačima.

Lazarus Group, sjevernokorejska hakerska skupina za koju se vjeruje da je podržava režim diktatora Kim Jung Una, vjerojatno stoji iza prošlogodišnjeg hakiranja Harmonya, prema analizi istraživačke tvrtke za blockchain, Elliptic

Podsjetimo, u napadu su hakeri ujutro 24. lipnja napali uslugu koja omogućava trgovanje kripto imovinom između Harmony blockchaina i drugih blockchainova i ukrali kripto u vrijednosti od sto milijuna dolara, uključujući ether (ETH), tether (USDT) i wrapped bitcoin (wBTC).

Hakiranje Harmony mosta vrlo je slično drugim hakiranjima koja se pripisuju Lazarus Groupi, uključujući napad na Ronin most u ožujku vrijedan 635 milijuna dolara, što je dosad najveće hakiranje u povijesti decentraliziranih financija (DeFi-a).

U međuvremenu, osnivač Binancea, Changpeng Zhao, objavio je da su adrese povezane s hakiranjem premjestile dio ukradene zalihe bitcoina na kripto burzu Huobi, koja je blokirala prijenose i zamrznula račune. Pronađeno je i zamrznuto više od 124 bitcoina.

Binance dopušta institucionalnim investitorima offline kolaterale

Nevjerojatan povratak Solane