Sendi Young: „TradFi sve zainteresiraniji za kripto.“

Akvizicije u sektoru kriptovaluta u 2023. dodatno će ojačati industriju nakon incidenata poput kolapsa FTX-a, predviđa viša izvršna direktorica Ripplea, Sendi Young.

Prema njezinoj prognozi, nadolazeća godina donijet će mnoge akvizicije u blockchain i kripto industriji, što će pomoći takvim tvrtkama i startupima da lakše posluju.

Akvizicije će dodatno ojačati industriju nakon incidenata kao što je kolaps FTX-a, kao i drugih problema s kojima su se susrele tvrtke poput Celciusa, Voyagera, Three Arrows Capitala i drugih, istaknula je Young.

Njezina razmišljanja o povećanju kripto akvizicija u 2023. dolaze usred sve većeg interesa tradicionalnih financijskih divova za kupnjom podružnica sada propale kripto burze FTX.

Čak 117 financijskih i strateških partnera izrazilo je spremnost za kupnju jedne ili više podružnica FTX-a, kao što su FTX Japan, FTX Europe, LedgerX i Embed, prema sudskom podnesku od 8. siječnja.

Industrija kriptovaluta nedavno je doživjela neke velike akvizicije unutar samog sektora, pri čemu je Galaxy Digital Mikea Novogratza krajem prosinca kupio vodeći pogon za rudarenje Argo Blockchaina, Helios, za 65 milijuna dolara. 

Prema Novogratzu, Heliosov rudarski posao bio je odlična akvizicija za Galaxy jer tvrtka radi na povećanju svoje izloženosti bitcoin rudarskom sektoru.

Između ostalih predviđanja, Young je također prognozirala da će 2023. doći do većeg prihvaćanja stabilnih kovanica s fiat podrškom jer institucije počinju shvaćati prednosti blockchaina za trenutno podmirivanje trgovaca.

Istovremeno, i digitalne valute središnjih banaka (CBDC-i) također će sazrijeti, predviđa izvršna direktorica, dodajući da je kolaps FTX-a dodatno potaknuo potrebu za tim da države uspostave pouzdan način digitalnog namirivanja kao sigurnu alternativu drugim kripto rješenjima.

Tron Justina Suna nova je Terra?

Edward Snowden prvi gost PleasrHousea