Solana i dalje u slobodnom padu

Solana (SOL) je nedvojbeno jedna od najteže pogođenih kripto potresom koji je izazvao Sam Bankman-Fried i njegova sada bivša kripto burza FTX.

Solanin token SOL bio je jedan od najbrže rastućih kripto dragulja u 2021. i uspio je ostati u top 10 čak i nakon što je implozija Terra LUNA-e i Terra UST-a izbrisala više od 60 milijardi dolara iz sektora.

Međutim, stvari već tjednima ne izgledaju sjajno za budućnost tog altcoina. Ozbiljno uzdrmani SOL pao je s oko 35 USD sve do ključne razine podrške od 15 USD kada je SBF-ov brod potonuo, što je također poslalo izvorni FTX-ov FTT token u ponor.

Bio je to dvostruki problem za SOL jer je ovaj konkurent Ethereuma ne samo ispao iz top 10, nego je nastavio padati otkad je Alameda Research bankrotirala i bez puno razmišljanja rasprodala svoj SOL token.

Ali osnivač FTX-a i njegova biša djevojka i čelnica Alamede, Caroline Ellison, nisu isključivi krivci za SOL-ove poteškoće. Postoji više medvjeđih signala za sada 19. rangirani altcoin. Na primjer, pad obujma transakcija ukazuje na nedostatak interesa razvojnih programera.

Zbog svega navedenog, ukupna tržišna kapitalizacija SOL-a smanjila se za više od deset puta od početka 2022. Dosegnula je vrhunac od 55 milijardi dolara 2. siječnja 2022., a u trenutku objave ovog članka iznosi samo 3,63 milijardi dolara.

Također u vrijeme pisanja teksta, cijena SOL-a iznosi svega 9,45 USD. Tako je Solana, nekadašnji popularno zvani Ubojica Ethereuma i drugi najveći blockchain za NFT-e ovih dana spala na jednoznamenkastu vrijednost nativnog SOL tokena prvi put u dvije godine.

Ali što je najgore za sve fanove Solane, s padom SOL-a ispod ključnih razina otpora, mnogi kriptoanalitičari vjeruju da je problemima kraj još daleko. Dapače, neki idu tako daleko da smatraju da su Solani dani odbrojani i da neće izdržati do kraja ovog medvjeđeg tržišta.

BMW nastavlja koristiti blockchain

Tri perspektivna projekta na Cardanu