Phantom dodaje podršku za Ethereum i Polygon

Phantom, popularni novčanik sa samostalnim skrbništvom za decentralizirane aplikacije i NFT-e temeljene na Solani, objavio je da će dodati podršku za rivalske blockchainove Ethereuma i Polygona.

Tvrtka tvrdi da je samoskrbnički novčanik jednostavan za korištenje bitan kao alternativa centraliziranim razmjenama i tvrtkama koje obrađuju osjetljive korisničke podatke.

„Cilj je“, kažu iz tvrtke, „pružiti mogućnost interakcije s tri najveća blockchain ekosustava na jednom mjestu i pozabaviti se kritičnim izazovima upotrebljivosti i sigurnosti na tržištu digitalnih kolekcionarskih predmeta.“

Iz Phantoma kažu da su blisko surađivali s Polygonom kako bi izgradili prvoklasni novčanik, za koji tvrtka tvrdi da već broji više od tri milijuna aktivnih korisnika.

Tvrtka je izjavila da želi učiniti kriptovalute pristupačnijima svima, nudeći jednostavan novčanik lak za korištenje s objedinjenim sučeljem za pohranjivanje i pregled imovine u više blockchainova.

Dodaje se da će beta verzija biti aktivna u nadolazećim tjednima, s javnim lansiranjem kasnije ove godine.

„Rad s Phantomom omogućit će nam da isporučimo novčanik bogat značajkama koji je spreman za korištenje uobičajenim potrošačima u interakciji s aplikacijama koje pokreće Polygon“, rekao je Ryan Wyatt, izvršni direktor Polygon Studiosa.

Novčanik Phantoma već omogućava Solana programerima, korisnicima i kolekcionarima interakciju s protokolima za decentralizirano financiranje (DeFi) i nezamjenjivim tokenima (NFT).

Solanina dominacija među Proof-of-Stake blockchainovima što se brzine i energetske učinkovitosti tiče završila je kada je merge Ethereuma proteklog ljeta prebacio drugi najveći blockchain s mehanizma Proof-of-Work na Proof-of-Stake. Naravno, i Phantom se tomu morao prilagoditi.

Kripto sektor najzanimljiviji investitorima

Dnevni pregled 29.11.’22. – Dogecoin i dalje nezaustavljivo raste