GALA token pao 20 posto nakon sumnji o suradnji s The Rockom

Izvorni token Gala Gamesa, GALA, posrnuo je nakon što je ta platforma za igre temeljena na blockchainu izbrisala tvit u kojem je najavljivala partnerstvo s holivudskim zvijezdama s A-liste.

„Mi, dok ovo čitate, razvijamo dva filma s Rockom i Markom Wahlbergom, dvije apsolutno velike sile u industriji zabave. Sretni smo što smo dobili priliku raditi s njima“, pisalo je u sada izbrisanom tvitu.

Tvit od ponedjeljka da tvrtka radi s Dwayneom „The Rockom“ Johnsonom i Markom Wahlbergom lansirao je GALA token više od 70 %, na 0,051 USD, najviše od 13. rujna. Nakon brisanja tvita token je pao više od 20 %, na 0,038 USD.

Iz Gala Gamesa nisu objasnili taj potez, a šutnja tvrtke izazvala je bijes kripto entuzijasta na Twitteru. Dio zajednice dovodi u pitanje autentičnost početne objave i poziva na shorting, to jest preuzimanje investicijskih pozicija koje se klade na pad kriptovalute.

Unatoč današnjem padu, GALA je još u porastu većem od 130 % na mjesečnoj razini i vodeći je token za igre.

Token platforme za igranje virtualne stvarnosti temeljene na Ethereumu, Sandboxov SAND, porastao je 30 %, dok je Decentralandova MANA porasla 22 %. Drugi su značajni tokeni za igranje s dvoznamenkastim dobicima AXS token Axie Inifinityja, YGG Yield Guild Gamesa i ILV tokeni Illuviuma.

Bez obzira na posljednja događanja, GALA-ina izvedba svakako je vrijedna pozornosti s obzirom na troznamenkasti tjedni rast koji nadmašuje rast od 80 % LDO-a, tokena likvidnog diva Lido Finance. 

LDO je na vrhu popisa najuspješnijih kriptovaluta, s tržišnom vrijednošću većom od milijardu dolara. Tržišni lideri bitcoin i ether zabilježili su slabih pet i 11 posto dobitaka.

Porast interesa za gaming tokene, visokorizičnog podsektora koji je zauzeo središnje mjesto na kraju bikovskog tržišta 2021., možda ukazuje na oživljavanje interesa za rizičnijom imovinom na kripto tržištu.

Binance dobio inicijalno odobrenje za preuzimanjem Voyagera

Gemini ukinuo Earn program i osuo paljbu po DCG-u