Fidelity ne odustaje od kripta

Tvrtka za upravljanje imovinom Fidelity Investments, vrijedna 4,5 bilijuna dolara, širi spektar svojih usluga u kripto industriji.

Tvrtka je podnijela tri nove prijave za zaštitne znakove (trademarks) koji pokrivaju mnoštvo Web3 proizvoda i usluga, uključujući NFT tržište i platformu za kripto trgovanje u metaverzumu.

To uključuje internetsko tržište za kupce i prodavače digitalnih medija, usluge za investicijske savjete i financijsko planiranje u metaverzumu, ulaganje u virtualne nekretnine, kao i usluge kripto trgovine i razmjene.

Primjetno je da patentne prijave također ciljaju usluge za investicijske fondove u metaverzumu, ali i za mirovinske fondove.

Fidelity cilja i na obrazovne usluge koje uključuju vođenje predavanja, radionica, seminara i konferencija u području ulaganja i u području marketinga financijskih usluga u metaverzumu i drugim virtualnim svjetovima.

Tvrtka sa sjedištem u Bostonu podnijela je svoje najnovije patentne prijave manje od dva mjeseca nakon kolapsa kripto burze FTX i njezine sestrinske tvrtke Alameda Research, koji je značio strmoglav pad cijena glavnih kriptovaluta, ali i razbio vjeru u budućnost kripto industrije.

Ali budući da je Fidelity nedavno pokrenuo listu čekanja za rani pristup Fidelity Cryptu, novom proizvodu koji će omogućiti malim ulagačima da svojim telefonima trguju bitcoinom i etherom uz nulte naknade, to šalje pozitivan signal drugim igračima u sektoru.

U travnju ove godine, Fidelity, koji je također jedan od najvećih američki pružatelja mirovinskih računa, najavio je planove za novi proizvod koji tvrtkama i njihovim zaposlenicima nudi pristup bitcoinu.

Taj potez žestoko su kritizirali neki američki zakonodavci, a grupa senatora, uključujući dugogodišnju kripto kritičarku Elizabeth Warren, prošli je mjesec upozorila tvrtku da ne nudi bitcoin svojim klijentima nakon kolapsa FTX-a.

Caroline Ellison sve priznala

Defrost Finance vraća korisnicima hakirana sredstva