Benjamin Cowen o najgorim scenarijima za BTC i ETH

Kripto strateg Benjamin Cowen kaže da bi makroekonomski vjetrovi mogli dovesti bitcoin (BTC) i ether (ETH) do novih najnižih razina u ovom medvjeđem tržištu.

Gledajući Ethereum, Cowen predviđa da bi ETH mogao izgubiti čak 65 % svoje vrijednosti u odnosu na trenutačnu cijenu od 1.175 USD. Sve ovisi o tome koliko će potencijalna recesija biti snažna. Teško je točno znati kako će to utjecati na kripto, ali, što se ETH-a tiče, moglo bi doći do pada na razine od 400 do 600 USD.

„Ne znam hoće li pasti skroz na 400 USD, ali mislim da je ETH od 600 USD realna opcija, zato što mislim da postoji mnogo dokaza koji upućuju na to da je Ethereum otprilike jedan ciklus iza Bitcoina u smislu volatilnosti“, kaže Cowen.

Kako objašnjava, ETH-ov prvi ciklus završio je padom od 95 % tijekom medvjeđeg tržišta, a bitcoinovo prvo medvjeđe tržište rezultiralo je minusom od 94 %.

Drugi ciklus za bitcoin je donio pad od oko 87 %, pa ako ether ovaj put padne u sličnom postotku, to će ga staviti na nešto ispod 600 USD, što daje taj cjenovni raspon od 400 do 600 dolara.

Što se BTC-a tiče, Cowen ne misli da će biti pogođen tako snažno kao altcoini.

„Mislim da bitcoin ne mora pasti ni približno toliko koliko neki od altcoina da bi pronašao svoje dno. Glavni pokazatelj koje promatram uravnotežena je cijena BTC-a. Trenutačno je uravnotežena cijena točno 15.000 dolara, pa me to navodi na pomisao da u jednom trenutku trebamo pasti ispod 15.000 dolara“, smatra Cowen

Uravnotežena cijena model je koji pokušava naći pravednu vrijednost te kriptovalute mjerenjem razlike između realizirane cijene BTC-a i prenesene cijene.

BTC-om se trguje za 16.206 dolara u trenutku pisanja, što predstavlja pad od dva posto u posljednja 24 sata.

Bahami brane svoj regulatorni okvir

Centralizirane kripto burze ostat će dominantne unatoč kolapsu FTX-a