Mike Novogratz kaže da Bitcoin neće nestati

Šef Galaxy Digitala, Mike Novogratz, i dalje je optimističan u pogledu budućnosti Bitcoina, ali predviđa da će mnogo manjih projekata nakraju propasti.

U nedavnom intervjuu za CNBC, Mike Novogratz iznio je mišljenje da Bitcoin, najveća svjetska kriptovaluta, neće nestati usprkos golemoj krizi.

Međutim, on vjeruje da će puno tokena nakraju iščeznuti. Samo one kriptovalute koje imaju neku upotrebu moći će preživjeti ovu kripto zimu, smatra ovaj mogul kriptovaluta.

Novogratz također ne predviđa brz i gladak oporavak tržišta s obzirom na to da će industrija morati ponovno izgraditi povjerenje.

Govoreći o debaklu FTX-a, opisao ga je šokantnim. Dodao je da je osramoćeni osnivač Sam Bankman-Fried sigurno radio stvari koje su bile nezakonite.

Šef Galaxy Digitala nedavno je usporedio FTX sa zloglasnom biotehnološkom prijevarom Theranos. U tome trenutku Novogratz je još oklijevao reći je li FTX nezakonit ili jednostavno nemoralan.

U isto vrijeme, Novogratz je uvjeren da kolaps druge najveće burze nije optužnica za same kriptovalute.

Ovaj je milijarder priznao da je imovina kriptovaluta bila usred balona. Bitcoin i Ethereum pali su za 76,21 % i 76,20 % u odnosu na svoje rekordne razine.

Novogratz je nedavno predvidio da bi cijena bitcoina mogla dosegnuti 500.000 dolara za samo nekoliko godina.

Salvador uvodi BTC obveznice

Japan pokreće eksperiment središnje banke s digitalnom valutom