OpenSea će podržavati samo PoS Ethereum NFT-ove

OpenSea, najveće tržište nezamjenjivih tokena (NFT), podržavati će isključivo NFT-ove na nadograđenom Ethereum Proof-of-Stake lancu.

opensea logo i naslovna stranica

Drugim riječima, nijedan drugi Ethereum fork (tehnički termin za razdvajanje, račvanje blockchain mreže) neće biti podržan na OpenSea a sve kako bi se omogućio najlakši mogući prijelaz na PoS.

OpenSea je objasnio da je njihov tim radio na pripremi za nadolazeću tranziciju Ethereuma u njegov lanac PoS a sve kako bi se osiguralo da je proces besprijekoran. OpenSea kaže da njegov razvoj prema spajanju teče glatko i ne očekuje veće probleme.

Iako je OpenSea jasno dao do znanja da neće podržavati nijednu drugu verziju Ethereuma, druge platforme zauzele su puno drugačiji stav. Kripto burza Bitfinex, na primjer, rekla je da će trgovcima pružiti opciju izabrati ETHW, Ether token koji podržava PoW, i ETHS, PoS verziju.

Coinbase je također razmatrao ponudu ETHW-a na burzi kako bi se “stvorilo ravnopravno tržište”, piše na blogu Coinbasea. Svaki račvasti ETH token “bit će pregledan s istom rigoroznošću kao i bilo koja druga imovina koja je navedena na našoj burzi.”

Circle, tvrtka koja stoji iza drugog najvećeg stablecoina USD Coina (USDC), pridružila se stavu OpenSea-a, navodeći u objavi da je “njihov jedini plan u potpunosti podržati nadograđeni Ethereum PoS lanac.”

OpenSea je prvo NFT tržište koje je otvorilo trgovinu na Ethereumu 2017. i sada podržava više od 80 milijuna NFT-ova s oko 31 milijardu dolara ukupnog volumena od početka rada. NFT-ovi su tokeni temeljeni na blockchainu koji predstavljaju vlasništvo nad umjetnošću, glazbom i nekretninama.

The Merge, jedna od najvećih nadogradnji Ethereuma do danas, trebala bi se dogoditi između 10. i 16. rujna. Događaj će prebaciti Ethereum s njegovog konsenzusnog algoritma proof-of-work (PoW) na algoritam temeljen na PoS-u.

poznati hollywood znak na brdu

Kalifornija donosi zakon o licenciranju kripto tvrtki

gejša s crvenim kišobranom na ulici u japanu

Japan priprema porezne olakšice za kripto