Salvador usredotočen na investicije u Bitcoin City

Salvador, koji je postao prva nacija koja je proglasila Bitcoin zakonskim sredstvom plaćanja u rujnu prošle godine, trenutačno je fokusiran na izgradnju Bitcoin Cityja.

Iako je bilo nekoliko odgoda i poremećaja u planovima razvoja Bitcoin Cityja od objave Salvadora prošle godine, prvenstveno zbog prestanka ulaganja pod utjecajem medvjeđeg tržišta i geopolitičkih napetosti, ta srednjoamerička država i dalje ne odustaje od svojih planova.

Novinar Cointelegrapha Joseph Hall stupio je u kontakt s Héctorom Enriqueom Celariéom Landaverdeom, zamjenikom veleposlanika Salvadora u Kraljevini Nizozemskoj, kako bi dobio neke uvide u napredak njezinog toliko razvikanog projekta.

Landaverde je za Cointelegraph rekao da vlada slijedi princip prvenstva, gdje će tvrtke koje su uranile s ulaganjem ostvariti veću zaradu. Ili kako je objasnio: „San države Salvador imati je Bitcoin City i odatle učiniti naše društvo većim i jačim. Pokušavamo privući sve više ulaganja u ovo područje kako bismo mogli razvijati takve zajednice.“

Zamjenik veleposlanika primijetio je da je korištenje bitcoina u zemlji definitivno imalo utjecaja, pa je pozvao sve da se dođu uvjeriti kako bitcoin mijenja živote.

Kultni Bitcoin City najavljen je u studenom prošle godine. Djelomično bi se financirao prodajom Bitcoin vulkanskih obveznica u vrijednosti od milijardu dolara, prvog svjetskog dužničkog proizvoda temeljenog na kriptu.

Te su obveznice bile u središtu pažnje na vrhuncu tržišta bikova. Međutim, nekoliko odgoda i pad kompletnog kripta zbog medvjeđeg tržišta bacili su sjenu neizvjesnosti.

Prošlog mjeseca, glavni tehnološki direktor Bitfinexa, Paolo Ardoino, rekao je za Cointelegraph da čekaju vladino izdavanje obveznica, što bi se trebalo dogoditi nakon usvajanja zakona o digitalnim vrijednosnim papirima koji je zakazan za rujan. Međutim, zasada nije bilo nikakvih ažuriranja o lansiranju Bitcoin obveznica.

Putinova fotografija

Rusi gube pristup kriptu zbog sankcija EU-a

fotografija celnika coinbasea briana artmstronga

Coinbaseov CEO ulaže u istraživanja produljenja života