Tether smanjio izloženost prema komercijalnim zapisima

Tether, izdavatelj najvećeg stablecoina USDT-a, gotovo je u potpunosti smanjio svoje posjede komercijalnih papira, na manje od 50 milijuna dolara vrijednosti.

kovanica tethera

Tetherov glavni tehnološki direktor, Paolo Ardoino, objavio je to u tvitu, dodajući da su Tetherovi trezorski zapisi SAD-a porasli na 58,1 % ukupnog portfelja, što je povećanje od 25,1 % u odnosu na brojke od 30. lipnja.

Komercijalni zapisi kratkoročni su dužnički instrumenti koje izdaju tvrtke, a koji se često koriste za financiranje raznih poslovnih operacija, dok su trezorski zapisi stabilniji jer nude „nulti rizik neplaćanja“, s obzirom na to da je ulagačima zajamčeno da će barem nadoknaditi nabavnu cijenu.

Tether planira smanjiti izloženost komercijalnim papirima na nulu i zamijeniti ih trezorskim zapisima SAD-a s kratkim dospijećem, a sve s ciljem povećanja stabilnosti svog ekosustava i USDT stablecoina.

Izdavatelj tog stablecoina također je nastojao povećati transparentnost, pa je u srpnju imenovao europsku računovodstvenu tvrtku BDO Italia za novog revizora, koji će neovisno pregledavati rezerve stablecoina i redovno objavljivati izvješća o reviziji.

Prošlog mjeseca Okružni sud Sjedinjenih Američkih Država u New Yorku naredio je Tetheru da dostavi dokumente koji dokazuju potporu USDT-a 1-na-1 u američkim dolarima u sklopu tekuće grupne tužbe protiv izdavatelja tog stablecoina.

Podsjetimo, u tužbi se tvrdi da je Tether u suradnji s kripto burzom Bitfinex manipulirao tržištem, što je dovelo do inflacije cijene bitcoina. Što se tiče roka kada će Tetherovo izvješće o transparentnosti biti ažurirano, Ardoino je rekao da rok obično traje 45 dana, ali sada očekuje da novi revizor ubrza proces.

Logo Celsiusa

Poznat datum dražbe za imovinu Celsiusa

restoran McDonald's

McDonald’s u Luganu prihvaća plaćanje kriptom