Edward Snowden prvi gost PleasrHousea

PleasrHouse će biti kasnonoćni talk show koji će se emitirati uživo i kulminirati visokoprofilnom dražbom umjetnina.

Prva epizoda PleasrHousea ovog četvrtka, 12. siječnja, bit će usredotočena na Ethereum NFT i sadržavat će intervju s Ellsbergom i Snowdenom, aukciju umjetnina i isječke iz dokumentarca koji je producirao PleasrDAO.

Slavni zviždač Edward Snowden i politički aktivist Daniel Ellsberg surađivali su na umjetničkom NFT djelu koje će se naći na aukciji kako bi se pomoglo financiranju njihovih ciljeva putem nove interaktivne emisije koja se prenosi uživo pod nazivom PleasrHouse, iz Web3 kolektiva PleasrDAO.

Snowden i Ellsberg došli su na ideju da zajedno naprave NFT u kojem se odaje počast Ellsbergu i njegovom objavljivanju Pentagonovih dokumenata 1971., pod naslovom Ne biste li išli u zatvor da pomognete okončanju ovog rata?

Riječ je o dokumentima koji su sadržavali strogo povjerljivu Pentagonovu studiju donošenja odluka američke vlade u vezi Vijetnamskog rata. Prihod od prodaje ovog NFT-a bit će podijeljen između Zaklade za slobodu tiska i Inicijative Daniela Ellsberga za mir i demokraciju.

Pokrenut u ožujku 2021. i nazvan u čast digitalne umjetnice Emily „Pplpleasr“ Yang, PleasrDAO prvobitno je osnovan za kupnju NFT-a slavne digitalne umjetnice. Sljedećeg mjeseca PleasrDAO je pobijedio na aukciji NFT umjetničkog djela koje je stvorio Snowden, s 5,4 milijuna dolara ETH-a

U listopadu 2021. PleasrDAO je kupio jedinstveni album Wu-Tang Clana iz 2015. Bilo jednom u Shaolinu za četiri milijuna dolara.

PleasrDAO opisuje PleasrHouse kao novi eksperiment stvoren da poremeti zajedničko iskustvo tradicionalnih dražbi umjetnina. Dok se prva emisija usredotočuje na rad aktivista i zviždača, DAO navodi da gledatelji mogu očekivati ​​širok raspon online iskustava u budućim prilozima.

PleasrHouse ima za cilj pružiti zabavno i pristupačno iskustvo uživo koje educira gledatelje o umjetnosti, internetu, društvu i kulturi kroz intervjue, pitanja i odgovore, kao i drugi originalni sadržaj.

Sendi Young: „TradFi sve zainteresiraniji za kripto.“

Dnevni pregled 10.01.’23. – Je li Tron nova Terra?