Novčanici povezani s Alamedom odjednom postali aktivni

Nekoliko novčanika povezanih s trgovačkom tvrtkom Alameda Research Sama Bankman-Frieda oživjelo je prije nekoliko sati, zamijenivši različite kriptovalute.

Martin Lee, novinar u Nansenu, bio je među istražiteljima blockchaina koji je ukazao na „značajne aktivnosti koje se odvijaju među Alameda novčanicima“ u kasnim satima u utorak navečer, s različitim tokenima temeljenim na Ethereumu, konsolidiranim u dva glavna novčanika.

Tokeni su poslije zamijenjeni za Ethereum (ETH) i Tether (USDT), a zatim su ETH i USDT usmjeravani kroz instant razmjene i miksere poput ChangeNowa i FixedFloata, što je privuklo pozornost zajednice.

Naime, kako je primijetio onchain analitičar ZachXBT, novčanik povezan s Alamedom nakraju je zamijenio sredstva za bitcoin, koristeći upravo decentralizirane razmjene kao što su FixedFloat i ChangeNow. Njih često koriste hakeri i eksploatatori kako bi sakrili svoje transakcijske rute.

Iako je trenutačno nejasno tko je odgovoran za transakcije, tajming dolazi samo nekoliko dana nakon što je osnivač FTX-a, Sam Bankman-Fried, pušten na slobodu uz jamčevinu od 250 milijuna dolara.

SBF sada čeka suđenje u kućnom pritvoru u kući svojih roditelja, u Palo Altu u Kaliforniji, uz elektroničko praćenje lokacije, kao i ograničenje potrošnje, poslovnih aktivnosti i korištenja vatrenog oružja, nametnutih prema uvjetima suda.

Ali sudski dokument ne spominje ograničenja pristupa internetu za SBF-a.

SBF, koji je navodno počinio prijevaru korištenjem sredstava klijenata za investiranje i kreditiranje sebe i ostalih pomoću svoje trgovačke kuće Alameda Research, suočava se s ukupno osam kaznenih prijava nakon što je uhićen na Bahamima ranije ovog mjeseca.

Microstrategy ne staje s kupnjom BTC-a

Dnevni pregled 28.12.’22. – Kolektivne tužbe klijenata protiv FTX-a i Geminija