Argo prodao rudarsko postrojenje Galaxy Digitalu

Tvrtka za rudarenje kriptovaluta Argo Blockchain donijela je tešku odluku o prodaji svog vodećeg pogona za rudarenje Helios kako bi preživjela trenutačno medvjeđe tržište.

Izvršni direktor Argo Blockchaina, Peter Wall, službeno je najavio dogovor s kripto investicijskom tvrtkom Galaxy Digital Mikea Novogratza o prodaji Heliosovog pogona za 65 milijuna dolara. Argo je već unovčio svoje izrudarene bitcoine da smanji zajam Galaxyju.

Naime, Galaxy će također dati Argu novi zajam za financiranje opreme od 35 milijuna dolara kako bi pomogao kompaniji u problemima da smanji svoj dug prema drugim kreditorima.

„Upotrijebili smo prihod od te prodaje i zajam Galaxya kako bismo otplatili dug koji smo imali prema NYDIG-u i drugom osiguranom zajmodavcu“, istaknuo je Wall.

Nove transakcije imaju za cilj smanjiti ukupni dug Arga za 41 milijun dolara i poboljšati likvidnost i operativnu strukturu, omogućavajući tvrtki da nastavi svoje rudarske operacije, rekao je izvršni direktor.

Wall je primijetio da je dogovor jedini održivi put naprijed kroz medvjeđe tržište usred pritiska visokih troškova energije u kombinaciji s niskom cijenom bitcoina.

Dogovor dolazi samo šest mjeseci nakon što je Argo službeno lansirao Helios u svibnju 2022. Smješteno u okrugu Dickens, postrojenje Helios najveće je rudarsko postrojenje Arga, koje je podržano s 200 megavata (MW) električne energije.

Za usporedbu, drugo Argovo postrojenje, Baie Comeau, ima oko 15 MW.

Vijest dolazi usred borbe Arga da osigura financiranje nakon što nije uspio prikupiti 27 milijuna dolara upisom običnih dionica.

U listopadu je Argo naveo da postoji opasnost od zatvaranja jer nisu uspjeli prikupiti nova sredstva. Sredinom prosinca Argo je objavio da pregovara o prodaji svoje imovine i da se pokušava upustiti u transakciju financiranja opreme kako bi izbjegao podnošenje zahtjeva za stečajem.

Dnevni pregled 27.12.’22. – Caroline Ellison sve priznala

Terra Luna Classic ponovno u top 40 kriptovaluta