Bitcoin hodleri bilježe rekordne nerealizirane gubitke

Količina bitcoina u novčanicima nastavlja rasti, dostižući dosad neviđene razine. Bitcoin hodleri bilježe rekordnih osam milijuna BTC-a u nerealiziranom gubitku.

Bitcoin obara rekorde ovog Božića jer akcijska cijena ispod 17.000 dolara izaziva bol bez premca za hodlere. Naime, podaci blockchain analitičke tvrtke Glassnode pokazuju da i kratkoročni i dugoročni ulagači imaju više gubitaka nego ikad prije.

Budući da je pad FTX-a doveo do pada kripto tržišta, BTC se nije uspio oporaviti. Njegov pad na razine posljednji put viđene prije dvije godine stvorio je probleme za hodlere koji su nedavno kupili BTC i sada imaju negativne povrate na svoje pozicije.

Podaci pokazuju da nerealizirani gubitci podjednako muče i kratkoročne vlasnike (STH) i dugoročne vlasnike (LTH). STH i LTH definirani su kao entiteti koji drže tokene manje odnosno više od 155 dana.

Prema posljednjim podacima od 26. prosinca, STH bitcoini koji se drže s gubitkom iznosili su ukupno 1,889.585 BTC-a, a LTH 6,057.858 BTC-a. To je rekord u smislu postotka ponude bitcoina koja isključuje BTC-e koji drže burze.

Inače, hodleri su već kontrolirali više od 50 % opskrbe u nerealiziranom gubitku neposredno nakon implozije FTX-a. Što budućnost može donijeti za cijenu BTC-a, vrlo je diskutabilno. Dok neki pokazatelji signaliziraju oporavak, analitičari vjeruju da novo dno cijene BTC-a tek dolazi.

Često spominjani cilj jest 10.000 USD za BTC, što bi se potencijalno trebalo dogoditi u prvom tromjesečju 2023. jer tržišna kretanja bez praktički ikakve volatilnosti u pravilu završavaju u novoj godini.

Treba reći i kako u pogledu srozavanja s najviših vrijednosti ikad bitcoin još ima prostora za pad jer još nije prešao prag od 80 % koji je uobičajen za prethodna medvjeđa tržišta.

Defrost Finance vraća korisnicima hakirana sredstva

Dnevni pregled 27.12.’22. – Caroline Ellison sve priznala