Solana sve popularnija među institucijama

Solana postaje sve popularnija među institucionalnim ulagačima koji žele diversificirati svoje portfelje izvan bitcoina (BTC), u iščekivanju razvoja bull runa.

Nedavno istraživanje CoinSharesa tako ukazuje na znatan porast izdvajanja za SOL posljednjih mjeseci. Istraživanje, koje je uključivalo 64 investitora koji nadziru ukupno 600 milijardi dolara imovine pod upravljanjem (AUM), otkrilo je da je gotovo 15 % ispitanika nedavno uložilo u SOL, što je znatno povećanje u odnosu na prethodno istraživanje provedeno u 1. mjesecu, kada izloženosti uopće nije bilo.

Ovakav porast interesa može se pripisati Solaninom dokazanom potencijalu da ponudi izdašne povrate ulagačima. Privlačnost mreže leži u njezinoj skalabilnosti, niskim naknadama za transakcije i velikim brzinama transakcija, što je čini privlačnom opcijom za razvojne programere aplikacija, ali i memeova, koji traže učinkovita blockchain rješenja.

Naravno, unatoč rastućem interesu za SOL, BTC ostaje dominantna sila na tržištu. Izvješće pokazuje da je raspoloženje ulagača prema bitcoinu i dalje pozitivno, a 41 % ispitanika prepoznaje njegov znatan potencijal rasta. Što se tiče pozitivnog raspoloženja, Ethereum (ether) je zauzeo drugo mjesto, a 30 % ispitanika izrazilo je povjerenje u njegov potencijal rasta. Međutim, istraživanje je pokazalo da je interes ulagača za ether pao od početka godine, s 35 %.

Izvješće je također istaknulo pad interesa za altcoinima, poput Rippleovog XRP-a. Za razliku od ankete iz 1. mjeseca, koja je pokazala da znatan postotak institucionalnih ulagača posjeduje XRP, nijedan od 64 ulagača ispitanih u novoj anketi u svom portfelju nije držao XRP.

Istraživanje je također otkrilo znatnu promjenu u raspodjeli imovine ulagača, pri čemu se postotak digitalne imovine u njihovim portfeljima povećao s 1,3 % iz prvog mjeseca na sadašnjih 3 %. CoinShares je to opisao kao najveći postotak od početka istraživanja 2021. Dakle, još jedan dokaz da institucije i fondovi polako ali sigurno usvajaju kripto.

Što se Solane tiče, zanimljivo je spomenuti kako je vrijednost memeova airdropanih na drugu verziju njezinog web3 mobitela nakratko premašila cijenu uređaja. Tako su oni koji su se predbilježili na mobitel imali kratku priliku profitirati od mobitela koji još nije ni bio pušten u prodaju.

Airdrop 5.199 novopokrenutih Maneki tokena od 24. 4., u kombinaciji s onim ranijim od 37.600 tokena Cat in a Dogs World od 1. ovog mjeseca, nakratko je pokrio troškove pred-narudžbe. Već samo ta dva airdropa dosegla su vrijednost od 459 dolara u jednom trenutku, u usporedbi s cijenom uređaja od 450 dolara.

Slično se dogodilo i s prvom verzijom telefona, koja je sadržavala BONK tokene. Nakon što mu je cijena zbog loše prodaje smanjena s 1000 na 599 dolara i nakon što je BONK u 12. mjesecu porastao za više od 800 %, vrijednost samog meme tokena na telefonu znatno je premašila njegovu cijenu, što je uzrokovalo brzu prodaju ograničene količine od 20.000 telefona. A poslije su stizale vijesti da su neki od tih telefona preprodani na eBayu za čak 5000 dolara. Toga ima samo u kriptu.

Konsolidacija tržišta potrajat će do kraja godine?

Consensys podnio tužbu protiv SEC-a