Ark Invest kupio najveću količinu COIN-a u 2023.

Nakon što su dionice Coinbasea (COIN) u četvrtak pale oko 8 %, investicijski fond koji vodi Cathie Wood, ARK Invest, kupio je njihovu najveću količinu od početka 2023.

ARK je 9. ožujka kupio 301.437 dionica Coinbasea (17,5 milijuna dolara) za svoj burzovni fond ARK Innovation, poznat kao ARKK. Tvrtka je također kupila 52.525 dionica Coinbasea (tri milijuna dolara) za svoj ARK Next Generation Internet ETF, koji se naziva ARKW.

ARK-ova najnovija ulaganja predstavljaju najveću pojedinačnu akviziciju dionica Coinbasea u 2023., što čini otprilike 30 % svih kupnji Coinbasea u 2023. Iznos značajno premašuje ukupnu ARK-ovu kupnju dionica Coinbasea u siječnju od oko 13 milijuna dolara. 

Investicijska tvrtka Cathie Wood u veljači je kupila dionice Coinbasea u ukupnoj vrijednosti od 42 milijuna dolara. Osim Coinbasea, ARK je aktivno kupovao dionice Robinhooda. Dana 9. ožujka tvrtka je kupila 265.566 dionica Robinhooda (2,5 milijuna dolara) za svoj ARKK fond. 

Kupnja je uslijedila nedugo nakon što je ARK uložio u slične količine dionica Robinhooda, kupivši 268.086 (2,5 milijuna dolara), odnosno 219.883 komada (2,1 milijun dolara), 8. i 6. ožujka.

Nova kupnja dionica Coinbasea dodatno potvrđuje optimistički sentiment tvrtke prema industriji kriptovaluta i Bitcoinu.

Fokusirana na tehnološke inovacije kao što su samovozeći automobili i genomika, osnivačica ARK Investa, Cathie Wood, jedna je od najvećih kripto bikova na svijetu i vjeruje da će BTC dosegnuti milijun dolara u ne tako dalekoj budućnosti.

Najnovija velika ulaganja došla su unatoč tomu što se kripto tržište suočilo s još jednim valom panike zbog najave kripto banke Silvergate da planira ukinuti i likvidirati poslovanje. Dana 10. ožujka bitcoin je pao ispod 20.000 dolara prvi put od početka siječnja.

Zamjena Silvergatea izazov za industriju

SAD planira uvesti trošarine od 30 posto na rudarenje