BTC prema 30k prije novog dna

U posljednjem izdanju svog redovnog tržišnog biltena The Crypto Circular, trgovačka tvrtka QCP Capital uputila je mračno upozorenje onima koji vjeruju da je kripto zima gotova.

Analiza QCP Capital sugerira da dno cijene bitcoina u ovom ciklusu još nije dosegnuto i da može rasti još 50 %, odnosno prijeći 30 tisuća dolara, prije nego što doživi masovnu rasprodaju kako bi došao do svojih najnižih razina u ovom medvjeđem tržištu.

Bitcoin je iznenadio tržište zadržavši nove razine podrške koje su naglo vraćene njegovim cjelotjednim porastom, dosad dosegnuvši 21.650 dolara. Unatoč raširenoj sumnji u „koreografirani potez“, BTC/USD dohvatio je ključne trendove i psihološke cjenovne točke.

Prema QCP-u, još ima dovoljno goriva da se par podigne, ali to ipak ne znači da je medvjeđe tržište gotovo. Tvrtka tvrdi da trenutačni rast predstavlja četvrti val za bitcoin, koji je u biti potez za smanjenje cijene na medvjeđem tržištu.

„Nemojte se zavaravati. Ono što sada vidimo na tržištima karakteristično je za čevrti val. I dalje ostajemo pri svojem mišljenju da je ovo odskakanje od najnižih razina u studenom 2022. samo korekcija četvrtog vala i da nas tek čeka konačna rasprodaja u petom valu“, kažu iz QCP Capitala.

I doista, bitcoin je svoje trgovinsko ponašanje koje je bilo usmjereno samo prema gore zamijenio prijeko potrebnom konsolidacijom posljednjih dana.

Tomu je pomogla panika prouzročena akcijom vlasti Sjedinjenih Država koje su optužile kripto mjenjačnicu Bitzlato za pranje 700 milijuna dolara. Nisu pomogle ni glasine da bi jedna od najvećih kompanija u industriji, Genesis, mogla podnijeti zahtjev za stečajem.

Dodatno, cijena bitcoina doživjela je pritisak i zbog regulatornih zabrinutosti oko BTC-a među sudionicima Svjetskog ekonomskog foruma koji je u tijeku u švicarskom Davosu.

Dnevni pregled 18.01.’23. – Zaradite BTC igrajući šah!

Garlinghouse smatra da bi tužba SEC-a protiv Ripplea mogla biti riješena do lipnja