Snažan rast metaverzum tokena

Tokeni koji pokreću metaverzum, poput Decentralandove MANA-e, snažno rastu ovaj tjedan nakon vijesti da će Apple u prodaju izbaciti VR/AR uređaje.

Različiti tokeni iz popularnih metaverzumskih projekata doživjeli su eksplozivan rast cijena u posljednjih sedam dana. MANA, izvorni token popularne Web3 igre Decentraland, rastao je nevjerojatnih 85 % tijekom tjedna i trenutačno se njime trguje po otprilike 0,72 USD. 

MANA-in najveći rival, Sandboxov SAND token, bilježi nešto manje pluseve. Ipak, vlasnici SAND-a nemaju se na što žaliti nakon što je vrijednost tokena porasla otprilike 41 % u istom razdoblju i trenutačno se njime trguje po nešto više od 0,73 USD. 

Izvorni token Axie Infinityja, igre ​​slične Pokémonu u kojoj se igrače potiče da skupe tim imaginarnih stvorenja i bore se s njima na karti otvorenog svijeta, porastao je 23 % tijekom prošlog tjedna. AXS trenutačno mijenja vlasnike po otprilike 9 USD. 

Immutable X (IMX) blockchain je platforma koja funkcionira kao brzo rješenje sloja 2 za Ethereum. Pojednostavljuje stvaranje NFT-a razvojnim programerima blockchaina. Izvorni IMX token platforme porastao je 30,5 % od prošlog utorka i trenutačno se njime trguje za otprilike 0,62 USD. 

FLOW je porastao 33 % ovaj tjedan. Flow je blockchain posebno izgrađen za NFT-e. Trenutačno pokreće projekte kao što su CryptoKitties i digitalne kartice za razmjenu Top Shot s licencom NBA-a.

Prema NFT agregatoru podataka CryptoSlam, obujam prodaje NFT-a temeljenih na FLOW-u porastao je prošlog tjedna nevjerojatnih 77 %, što je nedvojbeno povećalo cijenu izvornog tokena blockchaina

Poput „Weba3“, i „metaverzum“ je širok pojam koji obuhvaća niz čimbenika. Međutim, općenito se odnosi na novo digitalno okruženje koje se temelji na trenutačnom internetu, u kojem će potrošači komunicirati sa svojim digitalnim svijetom putem sučelja virtualne stvarnosti. 

Zanimanje u industriji za taj pojam poraslo je prošli tjedan zbog izvješća da će Apple u proljeće navodno ući u metaverzum s izdavanjem vlastitih kombiniranih slušalica za virtualnu stvarnost (VR) i proširenu stvarnost (AR).

Japan smatra da se kripto mora tretirati kao banke

Eksplozija dionica kripto rudara