Binance uveo Apple Pay i Google Pay opcije za kupnju kripta

U svom današnjem tvitu šef Binancea, Changpeng Zhao (CZ), objavio je da je najveća kripto burza počela prihvaćati Google Pay i Apple Pay opcije za kupnju kripta kreditnim karticama.

Ova je integracija najavljena u Binanceovom blogu još prošlog mjeseca, uz ogradu da će korisnici morati zadovoljiti zahtjeve verifikacije prije korištenja nove značajke. Treba reći kako Apple Pay ima 43,9 milijuna korisnika, a Google Pay 25 milijuna korisnika diljem svijeta.

Binance je također naveo kako treća strana upravlja sustavom kartičnog plaćanja Binance i da, zbog uključenosti treće strane u sustav plaćanja, kripto burza nije izravno odgovorna za takve usluge.

Unatoč uvođenju opcija plaćanja koje su globalno prihvaćene, Binance je istaknuo da sva kartična plaćanja ostaju lokalna i da će izbjeći inozemne doznake. Pristup Binancea u skladu je s globalnim odredbama za borbu protiv pranja novca i financiranja terorizma. 

U nedavnom pismu šef Binancea ponovio je da će burza nastaviti poslovati u skladu s globalnim propisima. CZ je opisao Binance kao odgovornog lidera u industriji, ustvrđujući da će burza nastaviti surađivati s regulatorima kako bi potaknula šire usvajanje i edukaciju o blockchainu.

CZ se osvrnuo i na sljedeće bikovsko tržište, koje će po njemu nastupiti u sljedećih godinu do dvije, a kaže kako vjeruje da će njegov katalizator biti jedinstvene inovacije unutar Web3 sektora tržišta. Dotad je ključno, vjeruje CZ, fokusirati se na zaštitu korisnika.

„Vjerujem da će infrastruktura i podatkovni alati nastaviti napredovati i da ćemo vidjeti razvoj Weba3 s porastom novčanika bez skrbništva s više lanaca. Industrija je već stvorila brojne proizvode koji su pokazali iskoristivost, od NFT-a do GameFi-a“, kaže CZ

Bankman-Fried unovčava velike količine kripta

Dnevni pregled 30.12.’22. – SBF posjetio Bijelu kuću barem četiri puta