GameStop reže radna mjesta

GameStop, prodavač videoigara koji stoji iza popularne meme dionice, jedna je od posljednjih tvrtki koje su smanjile svoja ulaganja u tehnologiju u nastajanju.

Kompanija planira smanjenje ulaganja u svoje planove transformacije poslovanja prema e-trgovanju koje je prilagođeno blockchainu. Sadašnji i bivši zaposlenici vjeruju da tvrtka smanjuje broj zaposlenih, uključujući softverske inženjere.

Najnovija otpuštanja uključuju inženjere koji rade na GameStopovom kripto novčaniku, što su zaposlenici podijelili na društvenim mrežama. Ovakav potez dolazi nakon što je kompanija najavila niz pothvata u Web3 prostoru.

Tvrtka je bila među najvećim dobitnicima pomame za meme dionicama 2021. godine. U to su vrijeme mali ulagači povećali vrijednost dionica, što je omogućilo GameStopu da prikupi 1,13 milijardi dolara od prodaje dionica.

GameStop je najavio da će iskoristiti taj kapital upravo za prodor u e-trgovinu i Web3. Tvrtka je pokrenula svoj samoskrbnički Ethereum novčanik, pa čak i svoje NFT tržište. Zanimljivo, GameStop je otvorio svoje NFT tržište usred vala otpuštanja u cijeloj tvrtki.

Međutim, nedavni pad cijena NFT-a i kripta utjecao je na krajnji rezultat tvrtke. Prema investicijskim analitičarima, GameStop je do kraja kolovoza ostvarivao 3.750 dolara dnevnog prihoda. Do rujna je ta brojka pala na 1.912 dolara.

GameStop možda još potpuno ne odustaje od svojih kripto planova. Prema nedavnim oglasima za posao, tvrtka traži dva softverska inženjera za kripto tržište. GameStop također traži jednog marketinškog koordinatora za svoju NFT platformu.

GameStop je epicentar fenomena meme dionica. Riječ je o dionicama sa slabim fundamentima čiji je rast potaknut snažnim maloprodajnim interesom. Mnogi uspoređuju GameStop s Dogeom, Shiba Inuom i drugim kripto meme tokenima.

Dug Genesis Globala porastao na 1,8 milijardi dolara, a mogao bi i više

Goldman Sachs planira uložiti milijune dolara u kripto tvrtke