Švicarska SEBA banka pokreće uslugu NFT skrbništva

Čini se da pad tržišta nezamjenjivih tokena (NFT-a) ne predstavlja problem za švicarsku banku SEBA koja je usmjerena na kriptovalute jer ta tvrtka sada svojim klijentima dopušta pohranu NFT-a.

Rješenje NFT skrbništva omogućava maloprodajnim i institucionalnim klijentima SEBA banke pohranu bilo kojih NFT-a temeljenih na Ethereumu, uključujući tokene iz svjetski poznatih NFT kolekcija kao što su Bored Apes i CryptoPunks.

Tvrtka će također provesti dubinsko snimanje na zahtjev klijenta prije nego što klijent odluči hoće li dati skrbništvo banci nad određenim NFT-om ili ne. Ponuđena skrbnička usluga nije ograničena na vrhunske kolekcije, poručuju iz SEBE.

SEBA-ina nova skrbnička platforma za NFT osmišljena je kako bi svojim klijentima pružila sigurnu pohranu njihovih NFT-a, a da sami ne moraju upravljati privatnim ključevima. Značajka je integrirana u bankovne račune kupaca i omogućava klijentima da NFT-ima upravljaju kao bilo kojom drugom digitalnom imovinom.

Pokretanje skrbništva SEBA banke dolazi usred teških vremena za NFT tržište. Tjedni obujam trgovanja pao je za čak 98 % od početka godine do kraja rujna 2022. S druge strane, broj NFT novčanika raste ove godine, pri čemu se količina takvih novčanika gotovo udvostručila, s 3,4 milijuna u siječnju na 6,1 milijun u rujnu.

„Mnogi investitori koji su držali NFT-e ostali su i dalje na tržištu, pokazujući vjeru unatoč padu tržišta“, istaknuli su iz SEBE. Prema tvrtki, NFT prostor nastavio je sazrijevati, a institucionalni investitori pokreću NFT fondove i financiraju nove projekte. „SEBA banka bavi se potrebom za reguliranim skrbnikom koji može jamčiti sigurnost i integritet NFT-a za profesionalne i institucionalne ulagače“, dodaju iz banke.

Inače, sa sjedištem u Zugu, SEBA banka glavna je financijska institucija u Švicarskoj usmjerena na kripto, poznata po bliskoj suradnji s lokalnim regulatorima.

Muskova kupovina Twittera pri kraju

Snažan oporavak tržišta