Ripple u pohodu na Europu

Tvrtka za plaćanja kriptovalutama Ripple Labs formirala je nova partnerstva u Francuskoj i Švedskoj, nastavljajući svoj pohod na Europu unatoč medvjeđem tržištu koje je zahvatilo velik dio kripto industrije.

unutrasnjost ureda kompanije ripple

Ripple je potpisao ugovore za svoj sustav On-Demand Liquidity s Lemonwayom, pružateljem reguliranih plaćanja za internetska tržišta sa sjedištem u Parizu i sa švedskim pružateljem usluga prijenosa novca Xbaht, koji je usredotočen na plaćanja doznakama između Švedske i Tajlanda.

RippleNet, skup banaka i pružatelja usluga plaćanja koji su se prijavili za korištenje Rippleove blockchain mreže za međunarodna plaćanja, postigao je obujam plaćanja veći od 15 milijardi dolara godišnje, objavila je tvrtka u priopćenju za javnost.

Dok se većina kripto tvrtki bori da ostane na površini i preživi, čini se da je Ripple u odličnoj formi, što potvrđuje i obećanje da će u 2022. ukupno zaposliti više od 300 ljudi, a što bi trebalo biti ostvareno do kraja godine.

Izgledno je i da će se kompanija natjecati na aukciji za imovinu propalog Celsius Networka, s fokusom na skrbničku platformu GK8.

„Nije ugodno vidjeti druge tvrtke u teškoj situaciji u ovom tržišnom okruženju, ali mi doista brzo rastemo i također smo dobro financirani. Oportunistički gledamo na neke strateške mogućnosti ulaganja.“, kažu iz Ripplea.

Iako je to samo jedan aspekt financijskog sustava, plaćanja, koja su Rippleova glavna branša, pokrivaju mnoga područja, poput prekograničnih domaćih plaćanja i maloprodaje. Određeni slučaj upotrebe može značiti oslanjanje na sasvim određeno kripto rješenje.

„Svakako vjerujemo u budućnost u kojoj će se koristiti mnogo raznih kriptovaluta, digitalne valute središnjih banaka, stablecoini… Takvi različiti načini prenošenja vrijednosti postat će međusobno zamjenjivi i postojat će različiti slučajevi upotrebe za sve.“, smatraju u Rippleu.

Coinbase dobio odobrenje singapurskih regulatora

Twitter znak na mobu na kutiji

Binance i Sequoia i dalje uz Muska u kupnji Twittera