Google koristi Coinbase kako bi kripto plaćanja doveo u usluge u oblaku

Google je objavio da će početkom sljedeće godine korisnici moći plaćati usluge u oblaku koristeći kriptovalute poput Bitcoina i Ethera preko Coinbasea.

Google je najavio novi ugovor s Coinbaseom koji će odabranom skupu korisnika omogućiti plaćanje usluga u oblaku korištenjem digitalnih valuta poput Bitcoina (BTC) i Ethera (ETH). Ugovor će stupiti na snagu početkom sljedeće godine.

Prema CNBC-u 11. listopada, tehnološki div također planira istražiti korištenje Coinbase Primea, skrbničke usluge za pohranjivanje kriptovaluta i njihovo trgovanje.

Zauzvrat, Coinbase je najavio da će neke od svojih aplikacija povezanih s podacima, koje su u početku bile pohranjene pomoću Amazon Web Services, premjestiti u Google Cloud.

Amit Zavery, potpredsjednik, generalni direktor i voditelj platforme u Google Cloudu, rekao je da će na početku plaćanja kriptovalutama biti prihvaćene samo odabrane grupe klijenata koje su već aktivne u Web-u 3 putem integracije Coinbase Commerce. Zavery je nadalje izjavio da će s vremenom usluga biti ponuđena većem broju njihovih korisnika.

Coinbase Commerce trenutačno omogućava plaćanja u 10 kriptovaluta, uključujući Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE), Ether (ETH) i Litecoin (LTC).

Potpredsjednik poslovnog razvoja Coinbasea, Jim Migdal, rekao je da su razgovori s Googleom o plaćanjima, njihovoj Prime usluzi i korištenju oblaka u tijeku već mjesecima.

Dok detalji dogovora ostaju neotkriveni javnosti, Coinbase će uzeti postotak od transakcija koje omogući, kao što je to slučaj s drugim Coinbase Commerce poslovima.

Ovakav razvoj događaja dolazi nakon što je 4. listopada objavljeno još jedno nedavno partnerstvo s Web-om 3, koje uključuje Google Cloud Services i Near Protocol. Objava Zaklade Near otkrila je da će Google Cloud ponuditi tehničku podršku primateljima potpore Near.

U rujnu je BNB lanac također otkrio suradnju s Google Cloudom kako bi graditeljima u ekosustavu ponudio pristup svojim uslugama u oblaku. Google Cloud aktivno unapređuje svoju prisutnost u Web 3 svijetu od objavljivanja posta na blogu 27. siječnja u kojem se navodi da će pokrenuti cijeli interni tim posvećen digitalnoj imovini.

zastava portugala vijori na vjetru

Portugal predlaže kripto porez od 28 posto

Indijska policija pokrenula portal na Polygonu