Uniswap postaje novi kripto jednorog

Uniswap Labs koji stoji iza najveće DeFi mjenjačnice navodno je na putu da postane sljedeći kripto jednorog.

Logo kompanije Uniswap

Uniswap Labs cilja na novu rundu ulaganja i planira prikupiti između 100 i 200 milijuna dolara kako bi proširio svoju ponudu. Taj će start-up surađivati s brojnim investitorima, uključujući Polychain i jedan od singapurskih državnih fondova.

Ukoliko uspije s financiranjem, vrijednost tvrtke bit će veća od milijardu dolara, čime će po definiciji postati jednorog. Nova runda financiranja odraz je cilja Uniswapa da uđe na šire tržište i proširi svoju ponudu novim proizvodima.

Uniswap je najveća decentralizirana kripto burza po obujmu trgovanja kao i po ukupnoj zaključanoj vrijednosti (TVL). TVL je jedna od omiljenih, iako problematičnih metrika kriptovaluta za mjerenje koliko se novca vrti oko određenog protokola.

Ova decentralizirana mjenjačnica predstavlja 64 % ukupnog DEX volumena u cijeloj industriji. Nativni token protokola, UNI, nedavno je dosegao tržišnu kapitalizaciju od gotovo 5 milijardi dolara unatoč padu tržišta.

Iako je pokrenut na Ethereumu, Uniswap se sada integrirao s raznim rješenjima za skaliranje uključujući Optimism, Arbitrum i Polygon. No, u usporedbi sa svojim većim, centraliziranim pandanima, Uniswap još uvijek mora malo raditi kako bi ih sustigao.

Podaci Coingecka pokazuju da je u posljednja 24 sata Binance zabilježio više od 24 milijarde dolara trgovanja, dok Coinbase bilježi količine veće od 2 milijarde dolara.

U prosincu 2020., međutim, Uniswap je uspio nadmašiti Coinbaseovu profesionalnu platformu, Coinbase Pro, gledano prema količini trgovanja. Možda će s novim financiranjem razvojni tim moći učiniti ove pobjede daleko češćima u budućnosti.

logo kompanije Microstrategy

MicroStrategy zapošljava programera za Lightning Network

Novčić Shiba Inu

Trgovački div odobrio plaćanje Shiba Inu tokenom