SEC vs Ripple

Sutkinja Analise Torres naredila je američkoj Komisiji za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) da dokumente koji se odnose na bivšeg direktora Williama Hinmana preda Ripple Labsu.

logo ripplea na ručnom satu

Američki Okružni sud tako je odbacio drugi pokušaj SEC-a da uskrati Hinmanove dokumente. Dokumenti o kojima je riječ odnose se na govor Williama Hinmana, koji je rekao da bitcoin i ether nisu vrijednosni papiri.

Za Ripple Labs ovo je ključni dokaz koji je SEC želio sakriti nakon što je pokrenuo tužbu protiv tvrtke, tvrdeći da je prodaja Rippleovog XRP-a prekršila američke zakone o vrijednosnim papirima. SEC se već nekoliko puta žalio ne želeći dokumente kao dokaz u parnici.

Bit dokumenata sadrži informacije koje se odnose na govor koji je Hinman održao na summitu u lipnju 2018. u kojem je ustvrdio da mreža Ethereum, kriptovalute i trgovina ne predstavljaju aktivnosti povezane s vrijednosnim papirima.

Veliki je ovo udarac za SEC u tužbi protiv Ripplea u kojoj američki regulator pokušava, između ostaloga, dokazati da je Rippleov token XRP upravo vrijednosni papir. A i tržište je odreagiralo sukladno Rippleovoj mini-pobjedi i lansiralo vrijednost XRP-a za 10-ak posto nakon ove objave.

U širem kontekstu dokumenti su povezani i sa SEC-ovom tužbom protiv Ripple Labsa, njegovog bivšeg izvršnog direktora Chrisa Larsona i sadašnjeg izvršnog direktora Brada Garlinghousea. SEC tvrdi da su tri entiteta – Ripple Labs, Garlinghouse i Larsen – nezakonito profitirala od prodaja XRP kovanica kao neregistriranih vrijednosnih papira.

Novčić Shiba Inu

Trgovački div odobrio plaćanje Shiba Inu tokenom

Telefonica prihvaća plaćanje u kriptu