Emurgo ulaže 200 milijuna dolara za jačanje Cardano ekosustava

Razvojni laboratorij Cardana Emurgo uložit će više od 200 milijuna dolara za podršku rastu ekosustava u sljedeće tri godine, najavio je osnivač Ken Kodama.

Zlatni novcic Cardano ADA

Emurgo je jedan od osnivača Cardano protokola i razvija proizvode, usluge i aplikacije namijenjene podršci rasta mreže.

Sredstva, koja potječu iz Emurgovog vlastitog kapitala, bit će osigurana projektima koji se izravno grade na Cardanu i projektima iz drugih mreža koje grade proizvode koji integriraju Cardano mrežu zajedno s vlastitom.

Kodama je rekao da će 100 milijuna dolara biti namijenjeno investicijama u Africi u sklopu Emurgove inicijative za afrička ulaganja. Objasnio je da je ključni pokretač rasta u toj regiji korištenje usluga decentraliziranih financija (DeFi) namijenjenih svakodnevnom životu, a ne u spekulativne svrhe.

Kodama je priznao da je rast Cardano mreže bio relativno spor u usporedbi s drugim blockchainovima. Međutim, dodao je da je Cardano sada spreman s infrastrukturom potrebnom za sigurno skaliranje i rast mreže u nadolazećim godinama.

Ranije ovog mjeseca, Cardano je doživio da je dugo očekivani Vasil hard fork počeo raditi. Fork će omogućiti korištenje pametnih ugovora i decentraliziranih aplikacija.

Blockchainovi Near i Avalanche također su pokrenuli vlastite fondove ekosustava za podršku rastu i razvoju svojih mreža.

novcic na kojem pise cbdc

CBDC-ovi su alat za nadzor

logo kompanije Microstrategy

MicroStrategy zapošljava programera za Lightning Network