Kripto će igrati ključnu ulogu u budućnosti plaćanja

Glavni tehnološki direktor u trgovačkom divu Walmartu, Suresh Kumar, vjeruje da će kupci u budućnosti koristiti kripto za plaćanje virtualnih dobara i usluga, odnosno da će kripto i metaverzum igrati ključne uloge u budućnosti plaćanja.

„Kriptovalute bit će jedna od glavnih promjena u sustavu plaćanja i postat će važan dio načina na koji kupci obavljaju transakcije“, kaže Kumar. Samim time Walmart želi biti prisutan u tom prostoru. Kumar je također sugerirao da će se velik dio promjena modaliteta plaćanja odvijati u metaverzumu.

Krajem prošle godine Walmart je prijavio nekoliko novih zaštitnih znakova povezanih s kriptom i metaverzumom, općenito otvarajući put najvećem američkom maloprodajnom trgovcu za izdavanje vlastite kriptovalute i NFT-a unutar metaverzuma, online mreže svjetova koja kombinira elemente fizičkog s proširenom i virtualnom stvarnosti.

Walmartov pohod na kripto dobio je dodatan zamah u rujnu kada je kompanija najavila lansiranje Walmart Landa i Walmart’s Universe of Playa, dva svijeta online igara unutar popularne platforme za igranje Roblox.

Dok je Roblox tradicionalna Web2 igra izgrađena oko sadržaja koji generiraju korisnici, Walmartov potez mogao bi poslužiti kao odskočna daska za dublje zaranjanje u online svjetove, koji će nakraju odvesti kupce u Web3 metaverzumske igre izgrađene oko NFT-a, kao i u druge kripto tehnologije.

Walmartov tehnički direktor vjeruje da će budućnost donijeti značajnu količinu marketinga potencijalnim kupcima u metaverzumu i na društvenim medijima. Smatra da kripto igra važnu ulogu u tome kao glavna alternativa tradicionalnim oblicima plaćanja.

Inače, Walmart je i aktivno istraživao mogućnosti temeljne blockchain tehnologije. U ožujku 2020. pridružio se Hyperledgeru, mreži za suradnju koju vodi Linux Foundation i koja se bavi izgradnjom blockchaina otvorenog koda i srodnih alata.

Metaverzum je neminovnost koja stiže

Aptos pokreće mainnet