NFT-i Anthonyja Hopkinsa rasprodani za nekoliko minuta

Prva kolekcija NFT-ova jednog od najvećih glumaca svih vremena, Anthonyja Hopkinsa, rasprodana je za manje od sedam minuta na najvećem tržištu NFT-a, OpenSea-u.

Fotografija Anthony Hopkinsa

Kolekcija NFT umjetničkih djela pod nazivom The Eternal Collection zbirka je više od tisuću originalnih umjetničkih djela inspiriranih glumčevom desetljećima dugom karijerom u Hollywoodu, s vizualnim naklonom njegovim nastupima u filmovima poput Kada jaganjci utihnu i TV serijama poput Westworlda.

Djela s imenima poput The Eternal, The Jester i The Lover navodno konceptualiziraju interpretaciju arhetipskih likova koje je Sir Anthony Hopkins portretirao u svojoj karijeri.

Kolekcija proizlazi iz suradnje s Orange Cometom, dizajnerskom agencijom za NFT-e i Web 3 sa sjedištem u LA-u, čiji su suosnivači holivudski producent Dave Broome, bivši NFL igrač Kurt Warner i glazbenici Gloria i Emilio Estefan.

Lansiranje je bilo opterećeno tehničkim problemima i odgođeno je više od 45 minuta zbog problema povezanih s velikom potražnjom.

Osim posjedovanja digitalnog umjetničkog djela, kupci također dobivaju priliku za neke pogodnosti iz stvarnog svijeta, uključujući ručak jedan na jedan s Hopkinsom, fizičke ispise umjetničkog djela s autogramom i audioisječke Hopkinsovih razgovora o značenju iza raznih arhetipova.

Ovo nije prvi Hopkinsov izlet izvan filmske umjetnosti. Glumac koji tvrdi da je prvi put počeo slikati kasnih 1940-ih, svoju je prvu izložbu imao 2015. godine u nezavisnoj umjetničkoj galeriji Harte International Galleries na Havajima.

Otad je imao izložbe u Londonu, New Yorku, Edinburghu i Las Vegasu, s time da su one uglavnom prikazivale polu-apstraktne portrete i krajolike na koje su navodno utjecali francuski kubist Francis Picabia i engleski slikar Lucian Freud.

Iako je ovo glumčeva prva kolekcija umjetnina koja koristi blockchain tehnologiju, to nije njegova premijera u NFT svijetu. Hopkins je igrao glavnu ulogu u trileru iz 2021. Zero Contact, redatelja Ricka Dugdalea, koji je objavljen na NFT platformi Vuele uz mješovite kritike.

Binance pokreće 500 milijuna USD težak fond za bitcoin rudare

Cosmosov ekosustav u opasnosti