Indijska policija pokrenula portal na Polygonu

Policija u indijskom gradu Firozabadu poduzela je korak naprijed prema prihvaćanju blockchain tehnologije, udruživši se s Polygonom kako bi pokrenula portal za žalbe koji pokreće Polygon blockchain.

Matic Vectors by Vecteezy

Novi portal za pritužbe koji pokreće blockchain omogućava stanovnicima grada prijavu pritužbi bez straha da će biti odbačeni ili izmanipulirani. Portal će stoga biti vrijedan alat policiji u borbi protiv kriminala i korupcije u lokalnoj upravi.

Prednost je korištenja blockchaina u tome što se pritužbe registrirane na njemu ne mogu mijenjati jer su snimljeni podaci nepromjenjivi i transparentni. Ovaj je potez značajan jer će prvi put policija u Indiji koristiti nove tehnologije poput blockchaina.

Portal koristi modularni blockchain OxPolygon, jednu od vodećih svjetskih blockchain platformi, koja je dio globalnog i održivog ekosustava Web 3.0 stvorenog na Ethereumu. Polygon blockchain nudi mnoštvo sigurnih, pristupačnih, brzih i energetski učinkovitih rješenja i slučajeva korištenja.

U slučaju portala, nakon što se pritužba registrira, sustav će generirati jedinstveni broj. Također će generirati automatsku potvrdu primitka pritužbe SMS-om i e-poštom. Policijske postaje dobit će QR kod. Nakon skeniranja podnositelji pritužbi bit će usmjereni na obrazac za pritužbe koji moraju ispuniti.

Kripto zajednica pozdravila je ovu vijest kao veliki trenutak za građane Firozabada, blockchain tehnologiju i Polygon.

Google koristi Coinbase kako bi kripto plaćanja doveo u usluge u oblaku

Hakiranje eksplodiralo u listopadu