Robinhood smanjio ponudu za Ziglu za 60 posto

Platforma za ulaganje u dionice i kripto mjenjačnica Robinhood navodno je isposlovala smanjenje od 58% na svoju inicijalnu ponudu od 170 milijuna dolara za kupnju kripto burze Ziglu.

roobinhood aplikacija otvorena na mobitelu

Kao razlog se navode nepovoljni tržišni uvjeti uključujući medvjeđe tržište, problemi nekoliko velikih centraliziranih kripto zajmodavaca: BlockFi-a, Celsiusa i Voyagera te drugi makroekonomski čimbenici poput ruske invazije na Ukrajinu.

Početna ponuda Robinhooda stigla je u travnju. Međutim, prema raznim izvorima, tvrtka je revidirala svoju ponudu na 72,5 milijuna dolara nakon što je navela nepovoljne tržišne uvjete.

Ukupna kripto tržišna kapitalizacija pala je za gotovo 40% od travnja dodajući značajan pritisak na Robinhood da preispita iznos koji je spreman potrošiti na Ziglu sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Ziglu je također naveden kao jedan od 50 najvećih neosiguranih vjerovnika bankrotiranog kripto zajmodavca Celsiusa. Zigluova sredstva na Celsiusu mogla bi biti zaključana na neodređeno vrijeme.

Iako neki izvori tvrde kako je izvršni direktor Ziglua Mark Hipperson navodno prihvatio ponudu u četvrtak, s druge je strane poznat njegov stav iz pisma investitorima. Tada je Hipperson napisao da bi, ako bi početni ugovor vrijedan 170 milijuna dolara bio otkazan, njegova tvrtka ostala na “ekstremno izazovnom tržištu i nedovoljno kapitalizirana u narednom razdoblju”.

Iz Ziglua zasada nema komentara no Hipperson je za financijsku novinsku kuću Altfi rekao da “vjeruje da je revidirani prijedlog najbolji i jedini razuman put naprijed za tvrtku” unatoč izražavanju zabrinutosti oko revidirane brojke.

Zigluova posljednja runda financiranja zatvorena je prošlog studenog i podigla je cijene dionica tvrtke na 58,12 USD. Novi ugovor spušta cijenu dionice na 34,04 USD.

puno zlatnih kovanica bitcoina

Mjenjačnice stvaraju imaginarni bitcoin?

muskarac se drzi za glavu glavobolja

Snažan pad tržišta