Zipmexu tri mjeseca za restrukturiranje

Mjenjačnica kriptovaluta Zipmex dobila je priliku riješiti probleme s likvidnošću jer je sud u Singapuru tvrtki odobrio više od tri mjeseca zaštite od vjerovnika. Zipmex sada ima vremena za izradu plana restrukturiranja do 2. prosinca.

zipmex mjenjacnica fotka s websitea

Cilj ovog poteza je zaštititi Zipmex od potencijalnih tužbi vjerovnika tijekom razdoblja moratorija nakon što je burza sredinom srpnja naglo zaustavila povlačenja kripto valuta na svojoj platformi .

Zipmex je zatražio zaštitu od vjerovnika u razdoblju od šest mjeseci nakon što je zaustavio povlačenja, podnoseći zahtjev za moratorij 27. srpnja. Burza je kao razlog navela probleme s likvidnošću zbog izloženosti zajmodavcu kriptovaluta Babel Finance, koji je pak povlačenja zaustavio još u lipnju.

Pozajmljivanje putem kriptovaluta je vrsta kripto usluge koja zajmoprimcima omogućuje korištenje svoje kripto imovine kao kolaterala za dobivanje zajmova u fiat valutama poput američkog dolara ili stabilnih kovanica poput Tethera (USDT). Praksa omogućuje korisnicima da dobiju novac bez potrebe da prodaju svoje kovanice i otplate zajam kasnije.

Industrija kripto zajmova suočila se s velikim problemima likvidnosti usred velikog pada tržišta 2022. jer zajmodavci nisu mogli pružiti punu likvidnost na imovini koja je posuđena u isto vrijeme.

Inače, Zimpex nije prva kripto tvrtka koja je dobila moratorij na sudu u Singapuru. Sudac Aedit Abdullah također je odobrio tromjesečnu zaštitu od vjerovnika Vauldu, još jednoj lokalnoj kripto tvrtki koja je zaustavila isplate početkom srpnja.

Prema nekim izvješćima, Zipmexovi dioničari i potencijalni investitori pozvali su izvršnog direktora Marcusa Lima da odstupi zbog odluka uprave za koje vjeruju da su dovele do ozbiljne novčane krize.

ruke pune kripto kovanica

76 % institucija planira koristiti kriptovalute u sljedeće tri godine

kit skace iz mora

Aktiviran kitovski novčanik sa 145 tisuća ETH