MicroStrategy ponovno kupio BTC

MicroStrategy je u siječnju prikupio još 850 bitcoina, povećavši svoje ukupne posjede BTC-a na vrijednost od 8,1 milijardu dolara.

MicroStrategy, najveći korporativni vlasnik bitcoina, objavio je da je stekao dodatnih 850 BTC-a u siječnju, čime se njegov ukupni posjed popeo na 190.000 BTC-a, u vrijednosti od 8,1 milijarde dolara.

Tijekom prošle godine kompanija je stekla 56.650 BTC-a po prosječnoj cijeni od 33.580 dolara. Sveukupno, MicroStrategy je ostvario neto prihod od 89,1 milijuna USD prošle godine, u usporedbi s gubitkom od 249,7 milijuna USD u 2022.

Izvršni predsjednik Michael Saylor rekao je da se učinak kompanije u 2023. može pripisati ulagačima koji su prepoznali širu temu digitalne transformacije imovine. “2024. je godina rođenja BTC-a kao klase imovine institucionalne razine”, kaže Saylor.

Zapravo je bitcoin, smatra, prva nova klasa imovine moderne ere. “Sljedećih 15 godina bit će regulirano, institucionalno razdoblje visokog rasta za bitcoin, vrlo različito od posljednjih 15 godina”, dodaje čelnik MicroStrategyja.

BTC može rasti i 100 puta

Saylor je dodao da je dolazak promptnih bitcoin fondova kojima se trguje na burzi bio katalitički trenutak, pretvarajući bitcoin iz medija razmjene u pohranu vrijednosti, nešto što je, kako je rekao, oslabilo kritike iz prošlosti o imovini jer nije funkcionirala kao valuta.

“Ne moramo se više uopće obazirati na kritike vodeće kriptovalute. Bivajući jednostavno i samo pohrana vrijednosti, nema razloga da bitcoin ne može nastaviti rasti ​​i sto puta u odnosu na sadašnju poziciju”, zaključuje Saylor.

Dok analitičari kripto tržišta dijele zabrinutost da bi spot BTC ETF-ovi, kao što su BlackRock i Fidelity, mogli naštetiti izvedbi MicroStrategyja, čini se da Saylor nije zabrinut zbog bilo kakvog ulaska tradicionalnih financijskih tvrtki u prostor.

Rekao je da će MicroStrategy nastaviti stvarati softver i raditi zajedno s razvojnim programerima bitcoina na layer 2 mrežama temeljenim na BTC-u, zajedno s drugim sudionicima ekosustava, kako bi povećao prihod tvrtke u narednim godinama.

U prosincu 2020. MicroStrategy je postao prva javna tvrtka koja je kupila bitcoin i dodala ga u svoju bilancu. Otada je cijena dionice te tvrtke porasla za više od 300 %, dok su dionice tehnoloških kompanija poput Microsofta i Googlea porasle za oko 95 %.

Zašto je Bittensorov TAO hit AI token?

Ether gleda prema cijeni od 3000 dolara