Celsius premješta ether na CEX-ove

Kripto zajmodavac u stečaju premjestio je nevjerojatnih 443.961 ETH u novčanike Coinbase Primea, Paxosa i FalconX-a u 13 transakcija 25. siječnja.

Ugašena platforma za kripto pozajmljivanje Celsius premjestila je velike količine ethera centraliziranim burzama usred očekivanja da će tvrtka sredinom veljače početi isplaćivati vjerovnike.

Dana 26. siječnja bilo je nekoliko velikih ether transakcija iz novčanika Celsiusa na Paxos i Coinbase Prime. Najveća transakcija iznosila je 443.961 ETH, u vrijednosti od 984 milijuna dolara u trenutku prijenosa s Celsiusa.

Sveukupno, Celsius je premjestio 757.626 ETH-a na FalconX, Coinbase, OKX i Paxos od 13. studenog 2023., dok propali klripto zajmodavac još drži 62.469 ETH-a, procijenjenih na 138,8 milijuna dolara po trenutačnim cijenama.

Točni razlozi nedavnih ether transakcija nisu odmah jasni. Međutim, vjerojatno se radi o početku distribucije prema vjerovnicima, i to onima s korporativnim računima. Naime, ranije ovog mjeseca iz Celsiusa su potvrdili pripreme za raspodjelu imovine.

Za ne-korporativne račune, distribucija vjerovnicima s prebivalištem u Sjedinjenim Državama vršit će se putem PayPala, a distribucije vjerovnicima izvan SAD-a vršit će Coinbase, naveli su ranije iz Celsiusa.

Zajednica vjerovnika Celsiusa pod nazivom Celsius NewCo Community rekla je da očekuje početak distribucije kripta vjerovnicima sredinom veljače, dodajući da će rok za distribuciju biti godinu dana.

Inače, 9. siječnja stečajni upravitelji tvrtke Celsius objavili su namjeru da obavijeste svoje vjerovnike da će se od vlasnika računa koji su podigli više od 100.000 dolara u 90 dana prije datuma proglašenja stečaja tvrtke 13. srpnja 2022. možda tražiti da ih vrate do 31. siječnja 2024.

Cijene ETH-a tek trebaju reagirati na ovo gomilanje tokena na kripto burzama, no zasada su praktički nepromijenjene. Dakle, ovaj Celsiusov potez tržište još ne promatra kao mogući pristisak na cijenu.

SEC odgodio odluku o BlackRockovom ETH ETF-u

Vlada SAD-a prodaje 118 milijuna dolara bitcoina