Wyre ukinuo ograničenje povlačenja sredstava

Injekcija svježeg kapitala omogućila je poništavanje ograničenja povlačenja od 90 % koje je tvrtka za kripto plaćanja Wyre uvela prošli tjedan.

Wyre, tvrtka za kripto plaćanja sa sjedištem u San Franciscu, ukinula je zamrzavanje depozita i ograničenje povlačenja nakon što je primila financiranje od strateškog partnera. Do preokreta je došlo malo manje od tjedan nakon implementiranja ograničenja povlačenja.

Tvrtka je 7. siječnja objavila da će povlačenja korisnika biti ograničena na najviše 90 % sredstava na svakom računu, podložno trenutačnim dnevnim ograničenjima. 

Tvrtka je također objavila da će glavni izvršni direktor Ioannis Giannaros stupiti na drugu dužnost, dok će Stephen Cheng, čije prethodne pozicije u tvrtki uključuju glavnog direktora za rizike i glavnog službenika za sukladnost, preuzeti dužnost privremenog izvršnog direktora.

U svojoj objavi na Twitteru tvrtka je dodala: „Ovaj dodatni kapital pomoći će nam da nastavimo ispunjavati svoju misiju pojednostavljenja i revolucioniranja globalnog financijskog ekosustava.“ Zasada se ne zna tko je strateški partner.

Wyre se proteklu godinu borio s izazovima koje je donijelo medvjeđe tržište. U rujnu 2022. tvrtki je propao ugovor vrijedan 1,5 milijardi dolara za preuzimanje Bolta, iako su dvije tvrtke dogovorile implementaciju nekih Wyreovih rješenja u Boltovu korisničku platformu.

Izvještaji početkom siječnja ove godine navodili su da je glavni izvršni direktor poslao email svojim zaposlenicima najavljujući da će tvrtka biti likvidirana, a usluge ukinute ovog mjeseca. Giannaros je demantirao te navode.

Zatim je 6. siječnja kripto novčanik MetaMask objavio da će Wyre biti uklonjen iz njihovog mobilnog agregatora. Unatoč ovom valu prilično loših vijesti, čini se da Wyreov neimenovani strateški partner zasada održava tvrtku na životu.

Žrtve BitConnecta dobivaju 17 milijuna dolara odštete

U Srbiji uhićeno 14 osoba u sklopu istrage Nexa