BTC rudar Core Scientific zatvara Celsiusova postrojenja

Core Scientific zatvorit će tisuće rudarskih postrojenja Celsiusa nakon što su dvije bankrotirane tvrtke nakon mjeseci spora napokon postigle dogovor.

Jedan od najvećih svjetskih rudara bitcoina, Core Scientific, djelomično je za svoje financijske probleme okrivio ugovor s Celsiusom, nakon što je taj kripto zajmodavac podnio zahtjev za stečajem u srpnju i prestao pokrivati svoj dio računa za struju.

U jednom su trenutku odvjetnici tvrtke rekli da Core gubi 53.000 dolara dnevno na ugovoru o hostingu. Nakon što je Core u prosincu bankrotirao, dvije su se tvrtke sada dogovorile isključiti 37.000 Celzijevih rudarskih postrojenja.

Na stečajnom ročištu u utorak odvjetnik Celsiusa rekao je da je dogovor o potpunom raskidu odnosa u finalizaciji. Do toga je došlo nakon što je Core Scientific krajem prosinca zatražio od suca Davida R. Jonesa da donese odluku o raskidanju ugovora s Celsiusom kao hitnu mjeru.

Povrh svojih veza s Celsiusom, Core se suočio s istim poteškoćama koje su utjecale na druge kripto rudare tijekom prošle godine jer su cijene bitcoina i dalje u padu, dok troškovi energije vrtoglavo rastu.

Tvrtka sa sjedištem u Austinu izašla je na burzu NASDAQ preko društva za stjecanjem posebne namjene ili SPAC-a u siječnju 2022. Od svog debija, cijena dionice pala je za više od nevjerojatnih 98 %.

Posljednji napor da se izbjegne bankrot najavljen je sredinom prosinca, s ponudom od 72 milijuna dolara gotovinske injekcije od investicijske banke B. Riley, koju je Core Scientific odbio jer nije pružala sveobuhvatno rješenje za restrukturiranje, pa bi se tvrtka izložila parnici s drugim vjerovnicima.

Na NFT tržištu Magic Eden osvanule porno fotografije

FED upozorava banke na rizike vezane uz kripto