Armstrong protiv regulacije DeFi-a

Izvršni direktor Coinbasea, Brian Armstrong, založio se za strože propise za centralizirane kripto entitete, ali kaže da decentralizirane protokole ne bi trebalo regulirati.

Armstrong je podijelio svoja stajališta o regulaciji kriptovaluta na blogu Coinbasea 20. prosinca, gdje je predložio kako regulatori mogu pomoći u vraćanju povjerenja i pokretanju industrije prema naprijed dok se tržište nastavlja oporavljati od štete koju je prouzročio FTX.

Ali decentralizirani protokoli nisu dio te jednadžbe, naglasio je izvršni direktor Coinbasea. Njima bi trebalo dopustiti da se razvijaju s obzirom na to da su otvorenog koda i da se baziraju na pametnim ugovorima.

Decentralizirani dogovori ne uključuju posrednike, objasnio je Armstrong, dodajući da je u lancu transparentnost ugrađena prema zadanim postavkama na kriptografski dokaziv način, koji kao takav treba biti uvelike ostavljen na miru.

Izvršni direktor Coinbasea rekao je da su potrebne provjere dodatne transparentnosti i otkrivanja za centralizirane aktere jer su uključeni ljudi i da se nada da će pad FTX-a biti katalizator koji nam je potreban da konačno donesemo novi zakon.

Burze, skrbnici i izdavatelji stablecoina najkritičniji su dio sustava koji je potrebno regulirati, smatra Armstrong.

Armstrong predlaže da SAD započne s regulacijom stablecoina u skladu sa standardnim zakonima o financijskim uslugama, sugerirajući provedbu državne povelje o povjerenju ili OCC nacionalne povelje o povjerenju.

Nedavno je američki senator Bill Hagerty predstavio Zakon o transparentnosti stablecoina, za koji se očekuje da će ući u Senat u narednim mjesecima. Nakon što se riješi regulacija stablecoina, Armstrong predlaže da regulatori ciljaju na burze i skrbnike kriptovaluta.

Izvršni direktor Coinbasea predložio je da bi regulatori trebali implementirati federalni režim licenciranja i registracije kako bi burzama ili skrbnicima omogućili da legalno služe ljudima unutar tog tržišta, uz jačanje pravila o zaštiti potrošača i zabranu taktika tržišne manipulacije.

PayPal i ConsenSys udružuju se radi praktičnijih kupnji ETH-a

FTX želi povrat SBF-ovih političkih donacija