Chainlink započinje sa stakingom

Chainlink, pružatelj informacija o cijenama i drugih podataka za blockchaine, uveo je staking svog izvornog tokena LINK-a.

„Chainlink staking omogućava ljudima da zarade prinose na svoje zaključane LINK tokene, dok istovremeno pomaže da protokol postane sigurniji. Staking će pružiti poticaje koji će omogućiti rast sustava Chainlinka“, prema riječima suosnivača Sergeya Nazarova.

Nazarov kaže da je ovo lansiranje temelj za Chainlink ekonomiju 2.0 i da će se s vremenom poboljšati. „Kako se mreža nastavlja širiti, staking će se nastaviti razvijati i pružati poboljšanu sigurnost u našem ekosustavu i na Webu3“, rekao je čelnik Chainlinka.

Prema Chainlinkovom timu, budući da platforma kontinuirano izdaje nove Oracle usluge kroz različite blockchaine, sigurnost mreže mora odgovarati sve većoj vrijednosti osiguranoj unutar aplikacija koje pokreće Chainlink.

Nazarov je to ovako objasnio: „Mreža Chainlink uspješno je skalirana kako bi podržala značajan i rastući dio DeFi-a i mnoge druge nove vertikale pametnih ugovora, omogućavajući više od 6,6 bilijuna dolara vrijednosti transakcija ove godine.“

Tvrtka u posljednje vrijeme ima pune ruke posla. U rujnu je objavila da je sklopila partnerstvo sa SWIFT-om, međubankarskim sustavom za razmjenu poruka koji omogućava prekogranična plaćanja, kako bi svojoj mreži omogućila komunikaciju na svim blockchain platformama.

Istog mjeseca također je pokrenut Chainlink Build, program koji ima za cilj omogućiti rast projekata u ranoj fazi u Chainlink ekosustavu (dionici koji su u stakingu time također mogu prikupiti dodatne poticaje), a predstavljen je i Chainlink Scale za ubrzanje rasta blockchain mreža.

ConsenSys pojasnio kako koristi podatke korisnika MetaMaska

Musk radi na Twitterovom kripto tokenu?